Otthoni, de nem mindennapos használatra milyen szkennelős-fénymásolós nyomtatót érdemes venni?
Úgy tudom, hogy a tintasugaras készülékekkel sok a probléma, ha ritkán vannak használva. Lézeresben meg nem tudom melyik az, amelyik otthonra a leginkább megfelelne.
Teljesen tanácstalan vagyok.
Az összeg, amit szánok rá kb. 60.000,- Ft.
Ha a tintasugarassal minden héten kinyomtatsz egy színes oldalt/tesztoldalt (a "rendes" nyomtatások között), akkor a két használat között nincs ideje beszáradni a fejnek.
A lézerekkel nincs ilyen "gond", de azok pl. fotónyomtatásra nem igazán alkalmasak. (és jóval drágábbak is)
Egyetértek #1-gyel!
Inkább határozd meg, mennyi is számszerűleg az a nem mindennapos használat és döntsd el:
- éves szinten ~100 oldalig tintás. évente új patron (canonnál, hpnál a fejjel egyben vannak) kb 10.000 és túl vagy mindenen. És szines
- éves szinten több 100 oldal: fekete-fehér lézer.
Ha keveset nyomtatsz, akkor mindenképpen lézer. Nekem is az van, ha fél évig nem nyomtatok, akkor sem szárad be.
Azt kell mérlegelned, hogy a színes nyomtatásra mindenképpen szükséged van-e.
Egyébként 60 ezerért már színes lézert is kapsz.
Multifunkciós lézernyomtatóból melyiket érdemes venni? Melyikhez olcsóbb a toner, akár az utángyártott akár az eredeti?
HP, Xerox stb.
A gyári mindegyikhez drága.
Nekem egy Brother van, innen szoktam utángyártottat rendelni hozzá:
Itt meg tudod nézni, hogy bármelyik kiszemelt nyomtatóhoz mennyibe kerül az utángyártott toner.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!