Milyen ez a két számítógép? És melyiket érné meg megvenni?
Itt vannak a gépek tulajdonságai, véleményeket várok. :)
I.
Processzor: Intel Dual Core D820 2.8GHz 2MB L2 Cache
RAM: 1GB DDR2
HDD: 80 GB
Chipset: Intel 945G
Méret: 316x93x340 mm
Ezenkívül van benne DVD-ROM, 8 x USB 2.0, egy Ethernet (RJ45), egy nine-pin serial (16550 compatible), egy parallel (25-hole, bi-directional), 1 VGA kimenet, Optional Second serial port, stereo line-in, mikrofon bemenet (elől), hangszoró bemenet (elől).
Ár: 40000 Ft
II.
Processzor: Intel Pentium IV, 2600 MHz
Video 128 mb in slot agp
3 x PCI
RAM: 1024 MB, DDRam
HDD: 80 GB, 7200 rpm
DVD-ROM
1 x port RJ45
4 x USB 2.0 + 2 elől
2 x PS2
1 x Paralel
2 x Serial
Video Share, integrált hang- és hálózatikártya
Ár: 33000 Ft
Szerintetek melyik jobb, egyáltalán megérné megvenni valamelyiket a kettő közül?
III.
AMD64 Athlon 3200+ processor
512 MB DDR2 ram (4 ram slot)
40 GB HDD
standard size DVD ROM
Asus M2N-MX mainboard
socket AM2
Athlon 64 X2 / Athlon 64 FX / Athlon 64/ Sempron CPU compatible
NVIDIA GeForce6100/ nforce430 chipset
Integrated GeForce 6100 GPU,High Definition Video Processing with max. resolutions to 1920 x 1440 onboard VGA adapter
NVIDIA MCP61P,NVIDIA MediaShield™ RAID 0 and 1span cross Serial ATA drives
1 x PCI-ex slot for standard size VGA card
2 x SATA interface
ALC662 High Definition Audio 6-channel CODEC onboard sound adapter
phy 10/100/1000 LAN onboard network adapter>br>6 x USB 2.0 (4x internal, 2x external)
1 x serial (RS-232) port
1 x paralel (LPT) port
2 x PCI slot
4 x 5,25" frame
Ez is rossz? Ez nem igaz, hogy nem tudok rájönni és nem tudom eldönteni, hogy melyik gép rossz és melyik jó... Valaki leírná részletesen légyszi, hogy mire kell figyelni, és miből milyen márka számít már jónak? Aki leírja, annak előre is köszönöm!

A monitorom widescreen (1440 x 900). Leginkább net-ezni szoktam, programozni, filmet nézni - ezeknek jó egy egyszerű gép is. De nem ritkán szoktam játszani is (Counter Strike - most eléggé akadozik néha; 2moons - nem tudom beállítani a képernyőméretet akkorára, amekkorára kellene, mert szintén akadozik; Metin2 - ugyan az a baj, akadozik néha; valamint szeretném kipróbálni pl. a Sims 2-t, de az el sem indul...; stb.)
Tehát a gép úgy mindenre kellene. Leginkább azt szeretném, hogy játszani lehessen rajta rendesen, mert a többit egy gyenge gépen is lehet csinálni.
Amúgy a 3. gép is olyan rossz, mint az első kettő?
Jah, és mégegyszer: akinek van ideje, írja meg légyszi, hogy mire kell figyelni, és miből milyen márka/típus jó. :)

HDD elég 40GB is, eddig is annyi volt, nekem bőven elég. ;) RAM-ot tudok venni majd idővel. :) Az utolsó alkatrész pedig amit leírtál (VGA) az pedig... videókártya, ugye? :D
Amúgy alkatrészt hiába linkeltek, nem hiszem, hogy magamtól össze tudnék rakni egy gépet... :S
A 3. gép akkor jó, hogyha veszek bele majd RAM-ot és egy vid.kártyát? :)

A harmadiknak a problémája a fejleszthetőség.
Tényleg jobb, ha külön-külön veszed meg az alkatrészeket, mert sokkal olcsóbban kijössz. Inkább kérj segítséget az összerakáshoz.
Nincs kitől segítséget kérjek, az a baj... :(
Már gondolom kezd elegetek lenni a többsoros listákból, de erre még mondanátok véleményt? :) Egyszerűen nem jövök rá, mire kell figyelmes lenni... :(
MiniTower case
AMD Athlon 64 X2 DualCore 3800+ processor
1024 MB DDR1-ram (4 ram slot, dual-channel)
160 GB SATA HDD
Standard size DVD ROM
SiS 761 chipset
On board (SiS761) 128 MB VGA adapter
1 x PCI-e x16 slot for standard size vga card
2 x SATA adapter
Realtek ALC655 AC97 on board sound adapter
Realtek RTL8110 (10/100/1000) on board network adapter
6 x USB 2.0
1 x serial (RS-232) port
1 x paralel (LPT) port
2 x PCI slot
1 x PCI Express x1 slot
Size: 430 x 192 x 429 mm

Szia! Nem tudom, mennyire aktuális még a kérdés, mindenesetre leírom, mit gondolok. Szerintem nem rossz gépek :) Mi anno, közel 7éve 150.000ért vettük a gépünket. Nem nagy teljesítményű, de a mai napig tökéletesen működik, kielégíti az igényeinket.
80gigás, 2,40GHz-s (Intel(R) Celeron(R)
A memória 1,25GB, ami nekünk tökéletes. Egyedül a videokártyával vannak gondok, az csak 64es. De még így élvezhetően lehet játszani "újabb" játékokkal is. Fut rajta a sims2, gta vice city, need for speed sorozat és egyéb jó játékok :)
Szerintem az első leírtak alapján nem lehet rossz gép, vedd meg nyugodtan.
Itt a gyakorin sokszor mindenki leblamál mindent, mert csak az újabb, a jobb és a drágább kell. Ördögi kör. Nem kell beszállni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!