Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Lehet tuningolni ezta CPU-t?

Lehet tuningolni ezta CPU-t?

Figyelt kérdés
Régi proci és gép ezért gondoltam rákérdezek hozzáértő emberektől.Alaplap Asrock G41c-gs Bios 1.10. A Cpu.: Pentium 4 530 (3Ghz és 800-as Fsb /15x200/) Lga 90nm.Alaphőmérséklet 36 C° ,100% terhelés melett 54-56 C° /Everest szerint/ 450 wattos tápom van. Szerintem első ránézésre a Bios támogatja a tuningot de ott nem mertem tanács nélkül állítgatni bár tudom hogy ez a módszer a biztonságosabb ,ellenben az alaplapnak van egy tuning programja amivel már próbálkoztam és el is értem vele 3,4 Ghz-es teljesítményt tehát a procit lehetne még húzni.Szeretnék segítséget kérni a Bioszból való tuninghoz.A válaszokat előre is köszönöm.

2018. jan. 20. 15:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Addig a 3,4 GHz-ig minden bizonnyal. De az már más kérdés hogy nem sok értelme van.
2018. jan. 20. 15:19
 2/5 anonim ***** válasza:

Persze hogy lehet, csak ne számíts már sokkal többre, egy jó hűtő nélkül főleg nem. Egy picit a feszültséget is lehet emelni.

Próbálgatással megy csak: emelsz egy kicsit, aztán leteszteled pl. Prime95-tel, hogy stabil-e.

2018. jan. 20. 15:19
 3/5 A kérdező kommentje:
Az alaplap kézikönyvében nincs pontos leírás ezzel kapcsolatosan sőt szinte semmi.Tudnátok abban segíteni pontosan hol és hogy mit állítsak.Tudom ez kicsit macerás de a segítséget előre is köszönöm.
2018. jan. 20. 15:24
 4/5 A kérdező kommentje:
Bocsánat elfelejtettem hogy 4 Gb 1333 as ram van a gépben Dual channelben
2018. jan. 20. 15:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Ezt itt senki nem fogja Neked leírni.

Inkább olvasd ezt:

[link]

2018. jan. 20. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!