Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Linux (Debian alapú) alatt...

Linux (Debian alapú) alatt hogy lehetne, hogy a sudo jelszót ne kelljen folyton beírni?

Figyelt kérdés
Linux Mint oprendszerben ha telepítek valamit folyton kéri a sudo jelszót. Hogy kell beállítani, hogy ne kérje? Nem azért kérdem mert le van védve a gép, csak idegesítő hogy mindenért kéri a jelszót és állandóan be kell írogatni...

2018. jan. 20. 09:15
 1/4 Pipas Pisti ***** válasza:

Itt van egy leírás erről:

[link]

Én nem próbáltam ki, mert elvi akadályai vannak nálam.

2018. jan. 21. 07:25
 2/4 Alain Delon ***** válasza:
100%
Nem tudom, ezek hogy mennek Debainéknál, de én ezt a SUSE-n úgy tudnám megoldani, hogy root-ként volnék folyamatosan bejelentkezve. Kijelentkeznék a mostani fiókból, root-tal bejelentkeznék és megadnám alapértelmezett felhasználónak, jelszó nélküli bejelentkezéssel.
2018. jan. 21. 08:25
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A rendszer így védi saját magát a kémprogramoktól, kéretlen szoftverektől és főleg a nooboktól.. Debian-nál annyi a különbség, hogy nem kell sudozni, csak su-t kell beírni, és onnantól minden műveletet root joggal végezhetsz.

Természetesen a védelem kikapcsolható, de csökkenti a rendszer biztonságosságát..

2018. jan. 21. 14:22
 4/4 Tom Benko ***** válasza:
Joggal teszi, hagyd rá.
2018. jan. 22. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!