Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Törték már fel a Paypalotokat?

Törték már fel a Paypalotokat?

Figyelt kérdés

Úgy egy éve készítettem freelancer melóhoz Paypal fiókot, de végül nem használtam, semmilyen forgalom nem volt rajta egészen máig. Sajnos össze volt kötve a bankkártyámmal, valakinek sikerült vásárolnia vele, egy jó 25 ezer forintos összegben rohadt aranyat valami gagyi kocka játékba.

Mindenhol az én adataimat használta, a nevem, a címem, mindent megtalált ügyesen a fiókban ugye.

Felvettem a kapcsolatot a webshoppal ahonnan az aranyat vette és ha a kis kínaiak nem bszatk át, akkor megszereztem a felhasználónevét a játékban.... ha már kárpótolni nem voltak hajlandóak - és miért is tennék. Ez is valami.

Elindítottam a ticketet, hogy feltörték a fiókom, de attól tartok, hogy vissza fogják dobni, már csak azért is, mert aszerint épp az eladóval tárgyalnak, akinek ugye köze nincs az egészhez. Nem is értem.

A másik komoly probléma, hogy valószínűleg az mail címem törték fel előbb, szóval nem kellett sokat próbálkoznia a jómadárnak a belépéssel, én hülye pont ugyanazt a jelszót használtam oda is.

Mit látnak Paypalnál? Sima bejelentkezés, mindnehol az én adataim megadva, annyira biztos vagyok, hogy vissza fogják dobni.

Mindjárt indulok a rendőrségre, bár kétlem hogy bármit tennének, legalább lesz egy hivatalos papír a kezemben.

Szerintetek mit tehetnék még, hogy a pénzemhez jussak?

2018. jan. 17. 16:10
 1/7 anonim ***** válasza:

Email címedet védd 2 lépcsös azonosítással. Így a telefonod is kell a bejelentkezéshez, azt sokkal ritkábban tudják "feltörni". Google-nél mobilalkalmazás is van erre, vagy SMS-ben kapsz belépés elött kódot.

Paypalhez szintén van kétlépcsös azonosítás, itt csak SMS-ben. Ennek a díját te állod, viszont jobb 20-30 forintokat fizetni mint többet.

Ha ezeket beállítottad, és különbözö biztonságos jelszavakat is választottál, akkor lehet foglalkozni az ellopott pénzeddel. Jelszavakhoz ajánlom a LastPass böngészökiegészítöt.

Valószínüleg sem a bank, sem a rendörség nem tehet itt semmit. Egyedül a Paypal supportban bíznék, mert ök látják hogy ismeretlen helyröl jelentkeztél be, nem megszokott tranzakciót indítottál.

2018. jan. 17. 16:59
 2/7 P.O.C. ***** válasza:
100%

Szerintem mindent megtettél. Legközelebb majd óvatosabb leszel.

- Soha ne használd ugyan azt a jelszót a PP -n, mint a mint a többi regisztrációdnál.

- Csak megbízható oldalról vásárolj, és figyeld a címsort is nehogy átirányítsanak valami adathalász oldalra.

- Ne csinál vírustanyát a gépedből, amiről fizetsz. (Pl arról a gépről, amiről fizetek, nincs semmilyen crackelt szoftver sem. Sőt még az ESET Internet Security Netbank- és tranzakcióvédelmét is használni szoktam. Csak az abban megnyitott böngészővel fizetek.)

- Semmikor hagyd, hogy a böngésződ elmentse a PP account -odat.

- Használd a több lépcsős SMS kódos bejelentkezést.

Talán túl óvatosnak tűnhetek ezek alapján, de az én pénzemről van szó.

2018. jan. 17. 17:08
 3/7 P.O.C. ***** válasza:
#1: Én úgy tudom a PP -n az SMS azonosítás ingyenes. Legalábbis én még nem vettem észre, hogy bármit is vontak volna eddig.
2018. jan. 17. 17:12
 4/7 anonim ***** válasza:

#3: "You may be responsible for message and data rate charges from your mobile service provider."

Én csak ezt olvastam, természetesen ha használod és ingyenes akkor azzal nehéz vitatkozni:)

2018. jan. 17. 17:17
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

Nem lesz gond a többlépcsős bejelentkezéssel, mert amint vége ennek az ügynek, le is törlöm a fiókot. Nem használom, soha nem is használtam, nem is értem, hogy nem tűnt fel nekik, pedig nagyon hangoztatják, hogy figyelnek a furcsa tevékenységekre. Egy olyan dolog miatt készítettük, amire végül is nem kellett, így egy évig szó szerint semmi forgalom nem volt rajta, közben viszont a saját vásárlásaimhoz is használtam a férjem paypalját.

Talán elég nyilvánvaló, hogy felnőtt nő létemre nem én jelentkeztem random be, hogy külföldről aranyat vásároljak nagy értékben egy nagyon gagyi mmorpg játékhoz, miközben nem is ezt a fiókot használom. Remélhetőleg ezt belátják ők is. Félek azért, hogy találnak majd kifogást, hogy ne kelljen kártalanítaniuk.

Azt hozzáteszem és abban igazatok is van, hülye voltam, hogy sikerült ugyanazt a jelszót beállítani. Megérdemel egy misét a Hotmail biztonsági rendszere is, amúgy. Valószínű keyloggert használtak, mert elsőre sikeres bejelentkezést mutatott az előzmények közt valami külföldi címről. Akkor ugye megváltoztattam a jelszavam, ledaráltam a Windowst is, de eszembe sem jutott, hogy van Paypalom...

Azóta két vírusirtó is fut a gépen, bár a férjem egészen tegnapig nem értette, hogy minek :D

2018. jan. 18. 05:14
 6/7 A kérdező kommentje:

Ja, csak a lényeg maradt ki, na :)

Szóval a Hotmail sem figyelmeztetett a külföldi belépésről, elég volt nekik annyi, hogy megvolt a hackernek a jelszó és kész. Az már részletkérdés, hogy hogy a francba tudtam pár óra leforgása alatt bejelentkezni majd kiszaladni Indiába, onnan is bejelentkezni, majd itthonról megint... Ha kíváncsiságból nem görgetem át a logot, akkor nem is tudtam volna róla, hogy valaki más is járt arrafelé...

2018. jan. 18. 05:17
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi srácok a választ, végül gond nélkül elbírálták az ügyet, refund lett a vége.

Nagy kő esett le a szívemről :)

Az sms azonosítás a T-nél valóban ingyenes, én is bekapcsoltam, míg nem érkezik meg a pénzem. Gondolom szolgáltatófüggő, hogy "bünteti"-e a külföldről érkező sms-eket, vagy nem.

2018. jan. 22. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!