Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért fut ilyen s$arul a GTA V?

Miért fut ilyen s$arul a GTA V?

Figyelt kérdés

800x600 - windowed módban minden full lowon, vezetés közben van kemény 40-50 fpsem.

Gépem adatai:

Intel core i5-650

Rx 550 4gb

8 gb ddr3 ram

És a gépigény.hu pedig ezt írja a gépem adataival.:

[link]

Mi lehet a baj???

2017. dec. 29. 20:24
 1/9 A kérdező kommentje:
A Far cry primal highon fut fix 40 fp-sel.. nem értem én ezt.
2017. dec. 29. 20:26
 2/9 anonim ***** válasza:

Milyen tápod van? Kap az a gép rendesen ellátást? Hőfokok milyenek? Venti van aminek elégnek kell hogy legyen?

Egyébként nem valami erős az első genes i5, lehet bottleneck-be ütköztél. (Mondjuk a kártya sem high end, szóval a kettőnek talán passzolnia kéne.)

Egyébként ha stabilan 30fps-ed van, annak már úgy ahogy élvezhetőnek kell lennie.

Próbád meg betenni a monitorod felbontására állítani a játékot full screen-be, majd a vsync-et tedd "on" vagy "half"-ra. (Próbáld ki mindkettőt melyik a jobb.)

2017. dec. 29. 20:35
 3/9 A kérdező kommentje:

Az a baj hogy ugrál az fps -,- így meg észrevehető. 450 wattos tápom van egyébként. Szóval vinnie kéne. Meg hiába első generációs ,amikor alapból megfelel a gépigényének -,-

a vsync az nem eszi az fpst ? :D

2017. dec. 29. 20:45
 4/9 A kérdező kommentje:
A hőmérsékletet amúgy nem tudom, azt mivel lehet nezni ?
2017. dec. 29. 20:46
 5/9 anonim ***** válasza:

alapból nem felel meg a gépigényenk 4 magot írnak minimumnak neked meg van 2 mag 4 szál

játsz nagyobb felbontáson , hogy a vga jobban terheld

vagy a procit húzd meg az biztos fog segíteni

2017. dec. 29. 21:32
 6/9 A kérdező kommentje:

Kb milyen felbontáson?

De a minimum az 2.4 ghz 2 mag.

2017. dec. 29. 21:35
 7/9 anonim ***** válasza:

Olyan felbontásra tedd, amekkora a monitorod felbontása is. (Full HD-s? Akkor 1920x1080. Ha sima HD monitor akkor meg 720p, vagy van még sok más köztes is.)

A vsync az nem eszii az fps-t, hanem lekorlátozza. Így ha ugrál az fps-ed pl 30 és 50 között, akkor lehet jobban jársz ha bekapcsolod "half"-ra. Így stabilan 30 lesz, de legalább nem szaggat. Próbálj ki minden vsync lehetőséget, sokat számít min van, tényleg.

A hőfokokat megnézheted elég egyszerűen, akár egy 3rd party software-val is. Csak írd meg google-be hogy cpu/gpu temperature és megtalálod a neked valót.

2017. dec. 29. 21:42
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséged! Működik! :D

Letöltöttem az MSI Afterburnert, azzal megnéztem mi hány fok, mennyit fogyaszt stb. kb 60-65 fok a gpu, beállítottam a vsyncet halfra ,felbontást full hd ba. És fix 30 fpsem van , nem ugrál :D Highon is megy 30 fpsel. Mégegyszer nagyon szépen köszönöm! :)

2017. dec. 30. 15:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Ugyan, semmiség.
2017. dec. 30. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!