Valakinek ötlete Asus bios, többi lent?
Figyelt kérdés
Asus F751NA laptop,vivobook, új, alapból volt rajta win 10 telepitő,de szeretnék másikat telepíteni rá.
Csakhogy a biosban képtelenség átállítani,hogy usb-ről bootoljon. Próbáltam már biost frissiteni,de nem engedi,mivel ugyanaz van rajta,ötletem sincs.
Nem az a kék hátterű bios van rajta.
2017. dec. 25. 08:26
1/9 P.O.C. válasza:
A BOOT menüt próbáltad már? (ESC gomb)
2/9 A kérdező kommentje:
Igen próbáltam,ugyanúgy csak a vinyót adja be bootolni,vagy belépni a biosba. Egyszerüen ötletem sincs,hogy tudnám megoldani,még csak dvd-t sem ajálnja fel,csak a vinyot. Próbáltam disabléra tettem a fast boot-ot,a secure boot-ot akkor sem!
2017. dec. 25. 10:13
3/9 A kérdező kommentje:
winflashel próbáltam biost frissiteni,de nem engedte,mivel ugyanaz van rajta,ami a legfrissebb.
2017. dec. 25. 10:17
4/9 P.O.C. válasza:
Nem a BIOS a baj. Ennyire fatális hibák nem szoktak jelentkezni amúgy sem BIOS hiba miatt.
UEFI módban csináltad a Win 10 pen drive -ot? Milyen programmal?
5/9 A kérdező kommentje:
A pendrival nincs gond,már több gépet is feltelepítettem róla!
A gond az,hogy a biosba nem tudom beállítani,hogy usbről bootoljon,csak a vinyót engedi!
2017. dec. 25. 15:46
7/9 P.O.C. válasza:
De lehet, hogy azon gépek BIOS -ai hagyományos "Legacy" BIOS -ok voltak, amihez jó az MBR módú telepítő is. Épp ezért nem ártana ennek utánajárni.
8/9 A kérdező kommentje:
De nem az a gond, Win7-et sem tudom feltelepíteni,meg semmit,mert rögtön a vinyoról bootol be,nem tudok mást választani!
2017. dec. 26. 09:28
9/9 lali51 válasza:
Ha indításkor f8-at nyomva nem adja be a gyors boot menüt,akkor próbáld a gépházban biztonság és Frissítés - helyreállítás -speciális indítás.Ez régebben működött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!