Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Melyik kriptovalutát éri meg...

Melyik kriptovalutát éri meg bányászni hosszútávon?

Figyelt kérdés
Aminek még az ára lentvan de nagy esély van rá / biztos hogy 1 max 2 év mulva felmegy ar ára?

2017. dec. 10. 12:38
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Ez mindig csak utólag derül ki. Ez egy vállalkozás, ami vagy bejön, vagy nem.
2017. dec. 13. 15:24
 12/24 A kérdező kommentje:
#11 tudnál ajánlani (akár privátban) olyat, amit szerinted megéri bányászni?
2017. dec. 13. 20:32
 13/24 anonim ***** válasza:
Javaslom kezdésnek: [link]
2017. dec. 13. 20:34
 14/24 anonim ***** válasza:
0%

És két normális cikk, ami elmondja, miért értelmetlen az egész kriptopénz-őrület:

[link]

[link]

2017. dec. 14. 04:09
 15/24 anonim ***** válasza:
95%

Csak javaslom hogy figyelmesen olvassuk el.

az első cikk pl. így kezdődik:

"továbbra sem értem, hogy mitől pénz, miért adnak érte az emberek vagyonokat és aki beleteszi a pénzét, miért teszi."

Az elején bevallja hogy nem érti, fogalma sincs mi az az egész, majd ír róla egy cikket...

A cikkben persze utána többször meg is mutatja hogy valóban fogalma sincs az egészről...

2017. dec. 14. 07:56
 16/24 anonim ***** válasza:
62%
#14: Szerintem engedd el ezt a dolgot, mert kezd nagyon ciki lenni, ahogy égeted magad.
2017. dec. 14. 11:02
 17/24 anonim ***** válasza:

Azért egy kicsit meredek normális cikknek nevezni. Idézet a második cikk elejéről:

"míg a rendes pénz forgalmát száz módon szabályozzák, hogy ne lehessen vele adót elkerülni, pénzt mosni, kábítószert venni, vagy terrorizmust finanszírozni, "

Tehát ha jól értem a rendes pénzzel nem lehet adót elkerülni... (a kifejezést külön nem is minősítem) és nem lehet kábitószert se venni belőle, és terrorizmust finanszírozni végkép nem lehet.

Biztos nagyon sokat ér az amikor a bankok - felsőbb utasításra - aláíratják az ügyféllel, hogy nem támogatja a terrorizmust, ráadásul a nyomtatvány olyan hogy mást nem is lehet rá válaszolni.

Nem tudom mi a nagyobb baj, ha a cikk író gondolja komolyan azt amit leír, vagy ha az aki elolvassa? Mert like vadászatra a cikk viszont igencsak jó, azt el kell ismerni. Én pl. szeretem a fahumort, ez a cikk pedig az.

2017. dec. 14. 14:27
 18/24 anonim ***** válasza:

Személyesen ismerem Kiszámolót (Csernok Miklós), a három legjobb befektetési tanácsadó között van az országban, neki köszönhetően tíz év alatt megháromszorozódott a vagyonom. Valahányszor bejött valami újdonság, amivel vagyonokat lehet keresni, mindig megtalálta a gyenge pontját, és elmondta, miért nem szabad beleugranom. Akik beleugrottak, gúnyosan röhögtek, hogy ők ráéreztek a tutira, de mi kimaradunk belőle, így jártunk- és őnekik egy-két év múlva a végrehajtó árverezte el a házukat, mert kiderült, hogy a zseniális befektetésük mekkora lufi vagy pilótajáték volt.

Öt év múlva a kriptovalutákat is oda fogják sorolni a többi nagy átverés mellé. De addig is csak nyugodtan álmodozzatok a szép új, kriptopénz hajtotta világról, amit ti előre láttatok, a sok konzervatív, haladásra képtelen vén marhával szemben. Jó vagyonosodást mindenkinek!

2017. dec. 14. 16:13
 19/24 anonim ***** válasza:

Nos ezúttal nem jött be amit irt, mert aki év elején beszállt a bitcoinba az most 1700%-al szállhat ki.

Ennyit arról ki is a vén marha.

2017. dec. 14. 16:32
 20/24 anonim ***** válasza:

A kiszámoló (Csernok Miklós) újabb cikkét tegnap olvastam el. Én is azt gondolom hogy lifusodik a Bitcoin - ezért mindig megkapom a magamét - de nem gondolnám hogy teljesen lufi ha lehet így fogalmazni. Csak annyiban lufi hogy mostanában a befektetők túlfújták az árfolyamát. Állítólag sokan várták hogy a tőzsdei bevezetésével még nagyobb lesz a piaci kapitalizációja. Megtörténik a tőzsdei bevezetése. Na már most a bizalmat megelőlegező emberek rájöttek hogy a tőzsdén nem az igazi bitcoinnal kereskednek hanem csak fogadni lehet az árfolyamára és a Bitcoin futures nevű tőzsdei termékkel kereskedők nem fognak valódi Bitcoint venni. Az új tőke nem fog jönni - ami önmagában kilőhetné mostanában az árfolyamot a Holdig. Ezek miatt most megtorpant az árfolyam növekedése. Eladni sem mernek most az emberek mert nem akarnak lemaradni ha ismét megindul. Mindenki kivár. A Bitcoint csak a daytraderek piszkálják.

Valóban sok szempontból teátrálisan ír az író a ktiptopénzeket illetően.

Azt írja hogy nem tudni mi ez és kik állnak mögötte. Lehet tudni hogy mi a Bitcoin és hogy mi a részletes technikai háttere (ezt főleg informatikusok értik) és azt is hogy kik dolgoznak a fejlesztésén és tegyük hozzá hogy közösségi pénz ami mögött minden olyan ember áll aki közvetlen kapcsolatba került vele.

A Bitcoin piaci kapitalizációjából számolt árfolyama tényleg nagyon változó és nehéz hozzá külső - a kriptopénz rendszeren kívüli - viszonyítási pontot találni. A kriptopénzeké egy újfajta ökoszisztéma. A Bitcoin 2009-ben indult el és hamar 9 éves lesz. 9 év az IT világában sok idő.

Valamilyen érték minden mögött van mert a létrehozása és a rendszerének üzemeltetése munkába és pénzbe kerül. Önmagában a technológiának is van egy pénzben is kifejezhető értéke. A kérdés az az hogy az árfolyam ezt mennyire tükrözi reálisan. a Bitcoinnak is van értéke még ha ennek jelentősebb része a befektetők által is jött létre.

Semmi nem garantálja azt hogy tényleg évente drasztikusan nőni fog az értéke de azt se hogy nagyon össze fog omlani.

Minden befektetésben van kockázat. Ennek megfelelően kell kezelni mindent. Mindenképpen tájékozódnia - és tanulnia hogy átlássa a befektetése működését és nem árt ha kicsit érti a tőzsdei folyamatokat - kell annak aki befektet valamibe és nem csak az alapján befektetni mert most mennyire nőtt az árfolyam vagy hogy azt jelzik előre hogy ötszörösére fog nőni stb. Aki azt se tudja megállapítani hogy bearish vagy bullish egy piac aktuálisan az semmiképpen ne vágjon bele akkor se ha nagyon jó hozamot prognosztizálnak. Még képzett és tapasztalt tőzsdézők is képesek veszíteni nemhogy egy olyan ember aki azt se tudja hogy merre van a fel és merre a le.

2017. dec. 14. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!