Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért jön rám magas szintű...

Miért jön rám magas szintű fej és szemfájás egy óra használat után?

Figyelt kérdés

A következő készülék okozza a problémát:

ASUS S14 S410UN

Intel core i5 8250u (UHD 620)

14” FHD

GeForce MX150 2gb

16gb RAM

Windows 10 64bit

A probléma a következő: többféle driver telepítése után (Intel és nvidia egyaránt), többféle képernyő beállítás (az összes lehetséges felbontás és méretezés, fényerő beállítás) után is minden esetben egy óra használat után hihetetlen szem-égés, fájás, és romlás ér. Fontos tudni, hogy előtte egy jóval régebbi típusú, 15,6”- os laptopot használtam, de kétlem hogy a méret okozza ezeket a tüneteket. A kérdés, hogy mi miatt áll fenn a probléma. A driver lenne a hibás, esetleg a képernyővilágítás, a felbontás, végül esetleg valóban a képernyőméret lenne?

2017. dec. 8. 14:29
 1/2 anonim ***** válasza:

Ezek a kijelzők már nem úgy működnek, mint a régi CRT monitorok képalkotási technológiája, ahol valóban szemkárosító volt a helytelen képfrissítési frekvencia / felbontás.

Próbáld levenni egészen alacsonyra a fényerőt, illetve ülj le egy másik eszköz elé, hogy úgy is ugyanaz-e a helyzet.

2017. dec. 8. 14:40
 2/2 A kérdező kommentje:
Elnézést, amit elfelejtettem mondani, hogy nekem ez rontja a szemem nem pedig a régi. Az új, a példában említett monitor bántja nagyon erősen.
2017. dec. 8. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!