Hogyan mappázzam logikusan a fájljaimat? Nektek hogy néz ki a gépetek könyvtárszerkezete?
Tudom, hogy nincs a kérdésben jó és rossz válasz, csupán érdekel, hogy ki hogyan csoportosítja a fájlokat és mappákat a gépén, hogy az áttekinthető legyen?
Pl.:
-C meghajtó - SSD: Windows
-D meghajtó - HDD: Programok
-E meghajtó - HDD: Fájlok (Zenék, Képek, Filmek, stb)
Ilyen és ettől részletesebb csoportosítások érdekelnének! Lehet ezeket is almappázni, minden ide vonatkozó logikus felépítés érdekelne!
Minek raknád külön a programokat? Főleg lassú HDD-re?
Alapvető szabály szerintem:
C-re megy a win, programok, beállítások.
D-re, pedig a saját fájljaim.
Itt külön almappába a doksik, képek, zenék, filmek. És a torrent.
Aztán ezeken belül meg abszolút tőled függ.
Eddig mindig külön voltak rakva a programjaim, hogy egy esetleges Windows reinstall miatt ne kelljen őket is újraraknom, illetve mert vannak nagy méretű játékok, programok, amik almappáiban néha elrejtettem a vele kapcsolatos munkákat (pl. Sony Vegas Pro mappájában a konvertált videókat), de azóta öregedtem egy kicsit és rájöttem, talán ezeket a fájlokat is érdemes a doksis mappákba rakni, egy megfelelő elnevezéssel ugyanolyan könnyen megtalálhatóak lesznek.
Amit írsz, logikus, köszi az iránymutatást! Akkor a programok mehetnek mind SSD-re szerinted?
Teljesen rendben vagy. A C:-re menjen a windows és az alapvető programok. Játékok illetve a nem fontos programok mehetnek a D-re.
Az E: már opcionális, se nem árt, se nem használ ha külön veszed őket.
A könytárszerkezetnél logikusan csoportosítsd a file-okat, pl. Zene, film, képek, dokumentumok alapján és csinálj alkönyvtárakat.
például a képeknél szerintem a legjobb módszer, a dátumos módszer év, hónap, nap mindegyik két számon ábrázolva:
E:\kepek\
- \160505_SANYIKA_MEGSZULETT
- \161224_KARACSONY
- \130505_SANYIKA_ELSO SZULINAPJA
az mp3-kat meg albumokba. Ha tul sok albumod van, akkor stilus szerint pl: Mulatós, drogosbeszívott, Edda, Komárlaci
stb :)
Ha D-re telepítesz, akkor is újra kell rakni a programokat. És beállításaikat általában a C-n tárolják, tehát inkább a megfelelő AppData mappát kell kimenekíteni.
Illetve ha ilyen igényed van, érdemes portable APPokat használni, és akkor a beállítások is helyben lesznek.
95%-ban portable programokat használok. Minden a D meghajtón van. Szinte semmit sem kell újratelepítenem. Ha mégis telepítek, arra az esetre a D meghajtón is van egy Program Files mappa. telepítéskor csak átírom a meghajtó betűjelét C-ről D-re és már megy is a telepítés.
E meghajtó: filmek, zenék, könyvek, újságok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!