Megéri ílyen pc-t venni?
Ezt a pc-t néztem ki magamnak.
Érdekelne, hogy szerintetek megfelelő-e (ár-érték arány stb).
Kérlek ne akadjatok fel azon, hogy részletre venném.
Mindenképp ilyen megoldás kell nekem, mivel egyetemista vagyok és diákmelóból tudok csak pénzt szerezni. Nem akarom szüleimet ezért lehúzni ezzel is.
Havi átlag 50k összejön a melóból (heti 1-3 napot járok, sok mindentől függ). Abból kb 10k a telómra megy fixen (havidíj és részlet) 30k tudnék pc-re. Plusz ugye kis költőpénz se rossz. Jókat lehet csencselni csüt-péntek fele az éhező koleszos társaimmal :D
100at már félreraktam erre a célra, tehát lenne tartalékom is. De már zavar a mostani gépem és gondoltam kihasználom majd a black friday vagy karácsonyi akciókat. Szóval még ez a linkelt gép se tuti.
Ssd-t a mostani gépből raknám bele.
Tavasszal meg pattintanék bele még 8k ramot.
Pénzügyes vagyok. Tisztában vagyok a hitel árnyoldalaival. De nem akarok nyárig várni mire összekaparom a zsét. Munkám pedig még 2 évig nem lesz.
A tápot meg elvileg ki lehet cseréltetni másikra. Meg a házat is, eléggé rusnya. De majd erre akkor figyelek.
Mi lenne ha inkább félre rakod a pénzt, aztán ha meglesz akkor veszel egy jó gépet?
Mert most megveszed ezt. Aztán veszel bele egy rendes tápot az még plusz kb. 15 ezer, aztán nem tetszik a ház, veszel másikat hozzá, az is plusz pénz. Aztán ha nem tudod, hogy kéne átszerelni akkor azért is fizethetsz. Arról nem is beszélve, hogy a garit is bukod közben.
Ha alkatrészenként veszed akkor már ezzel is spórolsz, hogy nem veszel bele/hozzá olyan dolgokat amit aztán nem használsz mert vacak és akkor nem kell 2x venni bele dolgokat.
150-160ezerből is azért már egész jó gépeket lehet venni. Szóval sokat se kell már spórolni hozzá. Ha eladod a mostani géped abból is bejönne némi pénz.
Kértem, hogy ne a pénzen akadjatok fent. Nem ezért írtam.
A gép összetétele volt a kérdés.
Tápot a bolt upgradeli igényeim szerint elvileg. De majd még beszélek velük.
A házon még gondolkodom, de maradni fog szerintem.
Baromi drága proci, egy baromi olcsó lapban, közepes vga-val, mindez közel 3 kilóért. És akkor ne az áron akadjunk ki.
Nem tudom mi lenne a felhasználási cél, de ennyi pénzből jobbat is lehetne hozni. I7 helyett mondjuk i5, sokkat nem vesztesz a teljesítménnyel de sokkal olcsóbb. A spórolt pénzen meg lehetne egy jobb vga-t vagy több ramot venni. Vagy elmenni sörözni.
Hidd el senki nem a zsebedben turkál csak segíteni szeretne, hogy egy jobb gépet tudj venni az adott összegből. Gondolom az iponon meg a pcx-en is lehet valamiféle részletfizetést megoldani.
Nah vmi ilyen vélemény érdekelt mint az utolsó bekezdésed. A többi nem. Körbenézek akkor azokon az oldalakon is, bár az iponról már hallottam sok félét, de nagyon pozitívat nem.
Persze nem részletre jobbat lehet összerakni. Ha nem 50et keresnék diákmelóval, hanem 250-300at egy multinál, akkor nem itt kérdezősködnek hidd el. De arra még várnom kell.
Ez úgy látszik ez ilyen magyar szokás, hogy egyből a pénzen megy a siránkozás. Tőlünk nyugatabbra ez nem okozna gondot.
Pedig MO-n se minimálbért keres a többség.
Szerintem nem siránkozott senki a pénzen. A muktiknál meg max. Bruttóban keresnek az emberek 2-300ezret (vagy szalag mellett 3 műszakban nettóban 220-at). A diákmelósok jobban szoktak keresni. Melóhelyemen szoktak lenni. Nyáron 1-2 srác heti 3x-4x volt bent 8 órát aztán kerestek 170ezret is. A legtöbb dolgozó túlórával keres ennyit.
És nem arról volt szó, hogy nem részletre jobb gépet lehet összerakni, hanem csak annak a gépnek az árából lehet jobbat összerakni mint amit linkeltél. Hogy azt a jobb gépet te most részletre veszed vagy sem az már mindegy. Vedd úgy ahogy szeretnéd.
Szerintem csak tanácsokat kaptál, hogyan is lehetne a pénzedet jobban felhasználni ha már ebből a kevéske pénzből akarsz baromi drágán gépet venni. Csak te valahol nagyon leragadtál a témában.
Elhiheted, hogy barmira nem izgat, hogy mennyit keresel és miből akarsz gépet venni, te csak kérdezted, hogy jó-e az a gép amit linkeltél. Meg is kaptad a választ, hogy nem jó, lehet belőle jobbat is venni meg olcsóbban is tudsz venni jó gépet. Nem értem mi ebben a siránkozás. Segíteni szeretnének az emberek, de neked úgy látszik nem kell a segítség.
Vedd meg azt a gépet amit jónak látsz, annyiért amennyiért akarod.
De a penzre volt kihegyezve. Na mindegy. Nem lenyeg.
A gepem meg nem tudom mi lesz. De i7 es min gtx1060ba gondolkodom. Azert is tetszett ez a konfig.
Az ar nem lenyeg, mivel csak ezert jarok diakmeloba. Ha nem erre gyujtenek akkor nem csinalnam.
Penzugy diplomaval meg nem szalagmeloskent szeretnek elhelyezkedni.
De azert koszi a valaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!