XBOX One és PC monitor - hogyan lesz hang?
Ugyanarra a monitorra szeretném rákötni az xboxot, mint amire a PC-m is van.
Üres HDMI slot adott, tehát kép megoldva.
Viszont mi van a hanggal? Azt hogy oldjam meg? A monitoron nincs speaker (nem ad hangot).
Van egy HyperX Cloud fülesem, amihez alapból jár egy átalakító.
Ami ennek a képnek a legalján van:
Ezt be tudom dugni az xboxba? Van erre lehetőség? Működne?
Ha nem, mit kell csinálnom?
Ha ott van előtted az Xbox, láthatod hogy nincs jack aljzat rajta, nem tudsz ilyen eszközt közvetlenül csatlakoztatni.
Ha komoly az a hangrendszer, akkor van rajta SPDIF bemenet, azt összekötheted az Xbox One SPDIF kimenetével.
Egyszerűbb hangrendszer (és a fejhallgató) esetén meg SPDIF vagy HDMI adapter kell, ami jack-re alakít.
Ebay, Aliexpress stb. helyeken biztos találni.
Így jó lenne? A monitor VGA bemenetére menne az átalakító, abba bele a HDMI kábel ami az XBOX-al köt össze, plusz ott a 3,5-ös jack. 1080p-t tudná?
Amit linkeltél az VGA >> HDMI (az irány is fontos), tehát a számítógép analóg VGA kimenetét alakítja át egy monitor digitális HDMI bemenetéhez. (hozzáköthető jack-kel sztereó hang, amit a HDMI-n továbbad)
Ha a monitor VGA csatlakozójára szeretnéd kötni, akkor ez nem lesz jó, hanem a fordítottja kell: HDMI >> VGA. (ami egyébként 10€ alatt is kapható)
Ennél a hangot ugyanúgy sztereó jack kábellel tudod átadni, mondjuk a hangrendszernek.
Ha 5.1-et is szeretnél, akkor vagy SPDIF optikai kábellel tudod átvinni a hangrendszerhez, vagy egy SPDIF adapter kell, ami az optikai kábel jelét sztereók jack kábelekre szedi szét.
Ez a hangrendszeredtől függ. Pontosan melyik modell?
A VGA-s megoldás érdekelne akkor. Nem nagyon találok sehol átalakítókat... ez talán az lesz, amit mondtál, csak drága.
Ez már jó? :D
Ha jól értelmezem ezt, akkor a VGA kábel egyik fele megy a monitorba, a másik fele ebbe, aztán ebből a HDMI a boxba. Így jó az irány, nem? Az audio jack is ott van, ámen :D
Ja meg ez is...
Szóval még is van dögivel választék. Ó öregem... :D Már értem hogy mi van. Lassan megvilágosodtam :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!