Milyen laptopot vegyek?
Gimi maradék 3 évére keresek laptopot, de a BSc 3 évét is kibírhatná. Nálunk (külföld) kötelező szinte minden órára laptop az interaktív tanulás miatt. Word, prezentálás, OneNote, internetes kutató munka, nyelvtanulás, dokumentum filmek, c programozás. Ezekre használjuk főleg suliban a laptopot. Én nem szeretek számítógépen játszani. Van konzolom. Szóval a laptop játék teljesítménye nem érdekel. Itthon is filmet szoktam nézni rajta, tanulni, képeket nézegetni és minimálisan szerkeszteni őket (pl. körbevágás, 1-2 effect). Videószerkesztés is nagyon minimális. Max kivágom a felesleges részeket. Ami fontos nekem, hogy könnyű legyen a laptop és jó minőségű anyagból. Ne essen szét, mint pl. egyik rokon 160 ezres Asus gépe, amiben már kijelző zsanért is kellett cserélni 2 évesen, az akksi pedig már fél órát bír ki. Mondjuk újan is csak 2 óra volt. Én jó akksit is szeretnék. Minimum 7 órást. A kijező maximum 13" legyen, mert nekem a 15" már nagy minden nap hordozni minden órán. Amúgyis kaptam nagy monitort. Itthon rá tudom kötni.
SSD úgy gondoltam elég 256 GB. Még a mostani 128 GB sincs teljesen kihasználva. Van egy külső HDD is. Igazából az a kérdés, hogy 8 GB RAM hány évig lehet elég ilyen használat mellett. Illetve prociból milyet válasszak. Az i7 nem tudom túlzás-e. Az is mindegy, hogy hány port van a gépen. Van apunak dokkolója, többféle átalakítója. Munkahelyen többet kapott, mint neki kell. Tényleg csak a súly és üzemidő nagyon fontos. Egyetemen egyébként nem informatikusnak tervezek tanulni, hanem valamilyen orvos. Úgy tudom nekik se kell Alienware.
Én is néztem a Macbook gépeket, de nem tudom milyet kéne. Nem tudom a cpu és ram mennyi legyen. A gép sima mac, air vagy 13 pro (touch id nélkül) legyen-e. Dell és HP gép is van ilyen, de majdnem ugyanannyi pénz vagy még több.
i7 cpu nagy előrelépés pl. i5 képest ? 16 GB ram kelleni fog a közel jövőben netezni és nem komoly feladatokra ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!