Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Facebookon hogy lehet a...

Facebookon hogy lehet a profilképem aljára rátenni egy katalán nemzeti színű "szalagot"?

Figyelt kérdés
2017. okt. 27. 20:14
 1/6 anonim ***** válasza:
50%

Itt megpróbálhatod:

[link]

(mert nekünk aztán kva sok közünk van a katalánokhoz, csak ugye nem szabad kimaradni semmilyen trendből)

2017. okt. 27. 20:26
 2/6 A kérdező kommentje:

Nincs itt semmilyen trendről szó. Mióta az eszemet tudom, azt vallom, hogy minden népnek, különösen, akiknek saját nyelvük és kultúrájuk van, kijárna a függetlenség. Most egy ország felszabadult az elnyomás alól. Miért ne tölthetne ez el örömmel? Valóban nekem aztán semmi közöm nincs hozzájuk. De miért ne osztozhatnék egy teljes nép boldogságában?

A skót szavazásnál is szurkoltam azért, hogy sikerüljön egy önálló nemzetállamot létrehozni. Amikor fél tucat ország megszabadult a szerb elnyomástól, annak is ugyanígy örültem. De persze, ez biztos csak egy trend.

(Mellesleg ha mondjuk Székelyföld válna önállóvá, kíváncsi vagyok, hányan mondanák Magyarországon, hogy "nekünk aztán semmi közünk hozzájuk". De az persze "más lenne". Holott nem hiszem, hogy mindenki, aki szurkol az önállóvá válásukhoz, rendelkezik székely felmenőkkel.)

Mellesleg EU-szerte épp, hogy a katalán függetlenség az, ami nem trendi.

A linket viszont köszönöm. :)

2017. okt. 27. 20:39
 3/6 anonim ***** válasza:
Én ha örülök valaminek, az a saját boldogságom és befelé szól. Az hogy valaki ezt Facebookon reklámozza már kifelé szól, és kivagyiságot csinálnak belőle elég sokan.
2017. okt. 27. 21:59
 4/6 A kérdező kommentje:
Van, aki elrejti kifelé minden érzelmét, és van, aki szereti mutatni, hogy épp boldog. Nem, nem csak Facebookon, őgy általánosságban. Nem kell egyik végletbe - és a két véglet közötti egyik átmenetbe sem - semmi felsőbb- vagy alsóbbrendűséget belemagyarázni, egyszerűen nem vagyunk egyformák, ennyi. A focimeccsre kijáró szurkolók sem csak fapofával, magukban fognak örülni a csapatuk góljának, hanem perceken át tombolnak, és még meccs után, a kocsmában is együtt örülnek a sikernek. Nem gondolom, hogy ezzel - vagy az öröm máshol történő kifejezésével - bármi probléma lenne.
2017. okt. 27. 22:44
 5/6 anonim válasza:
66%

Attól, mert kikiáltották a függetlenségüket, még nem fognak tudni valójában függetlenedni... Nem ismeri el őket egy ország sem.

Mellesleges, a katalánok kb fele nem is támogatja a függetlenséget.

2017. okt. 31. 04:29
 6/6 A kérdező kommentje:

A jövő, és a történelem - szerencsére - nem ilyen egyszerű. Mondjuk személy szerint mocsokságnak gondolom, hogy míg egyik országot (pl. Montenegró) zsigerből elfogadta az egész EU függetlennek, addig Katalóniát helyből utasítja el majdnem mindenki. De ez már egy más kérdéskör. Van kb. egy tucat ország a világban, amit senki nem ismer el függetlennek - Nicaraguán kívül, de ők mindenkit elismernek kb -, mégis léteznek. Tajvan, Észak-Ciprus, Transznisztria, stb.

"a katalánok kb fele nem is támogatja a függetlenséget" Ez azért durva ferdítés. A népszavazáson 91% lett az elszakadást támogatók aránya ,de a 2014-es referendumon is 80%-ot kaptak. Ami matematikai ismeretem alapján nem csak a felénél, de a háromnegyedénél is több.

2017. okt. 31. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!