Hogyan engedeélyezzem a hátsó audio kimenetet?
Windows 10?
Start Menün jobbegérgomb > Eszközkezelő > "Hang-, video- és játékvezérlők" kategóriában mit látsz?
AMD high definition audio device
high definition audio hangeszköz
high definition audio hangeszköz
igen win10
Szerintem nincs telepítve a megfelelő audio driver, - az alap Windows-os pedig nem hibátlan.
Legelőször az alaplap, vagy az audio-chip gyártójának weboldaláról a modellszám alapján próbálnék találni driver-t.
Előlapi kivezetést lehúzva az alaplapról - javul a helyzet?
Van hogy nem elég lehúzni, hanem rövidre is kell zárni a megfelelő érintkezőket: [link]
Vagy ha pl. Ubuntu telepítőt kipróbálás módban indítasz, és úgy próbálsz lejátszani valamit - úgy is halk? (talán így a leggyorsabb másik rendszerrel kipróbálni - szoftveres hibát kizárni)
"ugyanez a rendszer volt egy másik gépen (másoltam) és azon tökéletesen működött."
Abban a másik gépben pont ugyanolyan alaplap volt, mint a mostani gépedben?
Ha nem egyforma, hanem például más a hangvezérlő (audio-chip) akkor hiába másoltad át a Windows-t, valószínűleg a szoftver nem hibátlanul működteti, mivel eltér az alkatrész. (persze a Windows rendszerek általában képesek az interneten keresztül letölteni a működtető programokat, driver-eket, - de időnként előfordul, hogy nem sikerül találni megfelelőt és csak alapszintű programot találnak)
Ezt nevezem szoftveres hibának.
Kizárni szerintem úgy lehet leggyorsabban, ha a mostani gépeden kipróbálsz egy másik Windows-t (vagy Linux-ot - mivel pl. az Ubuntu Linux rendszert telepíteni sem kell, hanem tud működni csak a DVD-ről, vagy a pendrive-ról kipróbálás módban is, - míg a Windows-okat mindenképpen telepíteni kell)
Legelőször azonban az audio driver-t telepíteném a gyártótól.
Ha sikerült, akkor az Eszközkezelőben a "High Definition Audio Hangeszköz" helyett mondjuk "Realtek Audio" fog szerepelni, esetleg másik gyártó neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!