Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan engedeélyezzem a hátsó...

Hogyan engedeélyezzem a hátsó audio kimenetet?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy a számítógépem elején látható audio kimenet vmiért rossz (a fejhallgató maxon alig szol mas gepen tesztelve hangos 2 fejhallgato is) és van az alaplapon egy audio kimenet egy sárga zöld és kék 3.5 mm szélességgel és habelefugok bármit is olyan mintha bennese lenne mi lehet a baj?

2017. okt. 25. 22:59
 1/9 CspCsj ***** válasza:

Windows 10?

Start Menün jobbegérgomb > Eszközkezelő > "Hang-, video- és játékvezérlők" kategóriában mit látsz?

2017. okt. 26. 09:45
 2/9 A kérdező kommentje:

AMD high definition audio device

high definition audio hangeszköz

high definition audio hangeszköz

igen win10

2017. okt. 26. 11:16
 3/9 A kérdező kommentje:
2017. okt. 26. 11:19
 4/9 A kérdező kommentje:
Melleslegesen meg csak a headseteknél meg fülhallgatóknál halk hangszóróknál jó az első kimenet
2017. okt. 26. 11:27
 5/9 CspCsj ***** válasza:

Szerintem nincs telepítve a megfelelő audio driver, - az alap Windows-os pedig nem hibátlan.

Legelőször az alaplap, vagy az audio-chip gyártójának weboldaláról a modellszám alapján próbálnék találni driver-t.

2017. okt. 26. 14:44
 6/9 A kérdező kommentje:
megvolt, és most a hátsó működik, de viszont ugyanolyan halkan..
2017. okt. 26. 15:13
 7/9 CspCsj ***** válasza:

Előlapi kivezetést lehúzva az alaplapról - javul a helyzet?

Van hogy nem elég lehúzni, hanem rövidre is kell zárni a megfelelő érintkezőket: [link]

Vagy ha pl. Ubuntu telepítőt kipróbálás módban indítasz, és úgy próbálsz lejátszani valamit - úgy is halk? (talán így a leggyorsabb másik rendszerrel kipróbálni - szoftveres hibát kizárni)

2017. okt. 26. 16:59
 8/9 A kérdező kommentje:
szoftveres hiba biztos nincs, mivel ugyanez a rendszer volt egy másik gépen (másoltam) és azon tökéletesen működött. Én még a hangkártyára tudok gyanakodni. Lehet hogy ő a baja?
2017. okt. 31. 20:05
 9/9 CspCsj ***** válasza:

"ugyanez a rendszer volt egy másik gépen (másoltam) és azon tökéletesen működött."

Abban a másik gépben pont ugyanolyan alaplap volt, mint a mostani gépedben?

Ha nem egyforma, hanem például más a hangvezérlő (audio-chip) akkor hiába másoltad át a Windows-t, valószínűleg a szoftver nem hibátlanul működteti, mivel eltér az alkatrész. (persze a Windows rendszerek általában képesek az interneten keresztül letölteni a működtető programokat, driver-eket, - de időnként előfordul, hogy nem sikerül találni megfelelőt és csak alapszintű programot találnak)

Ezt nevezem szoftveres hibának.

Kizárni szerintem úgy lehet leggyorsabban, ha a mostani gépeden kipróbálsz egy másik Windows-t (vagy Linux-ot - mivel pl. az Ubuntu Linux rendszert telepíteni sem kell, hanem tud működni csak a DVD-ről, vagy a pendrive-ról kipróbálás módban is, - míg a Windows-okat mindenképpen telepíteni kell)

Legelőször azonban az audio driver-t telepíteném a gyártótól.

Ha sikerült, akkor az Eszközkezelőben a "High Definition Audio Hangeszköz" helyett mondjuk "Realtek Audio" fog szerepelni, esetleg másik gyártó neve.

2017. okt. 31. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!