A gépem kikapcsol véletlenszerű időközönként miközben rajzoló vagy videószerkesztő programot használok. Új processzor/új videokártya/+RAM?
Adatok:
Processzor: AMD Fx 8320,8 mag,3,50 Ghz
Videokártya: AMD Radeon R9 200 Series,2 Gb memória
8 Gb RAM
FSP Hyper 700 W-os táp
Gigabyte alaplap (nem tudom pontosan a típusát (az Everest nem írja), régen vettem nagyon, ha fontos akkor jobban utána nézek még)
Win10 64bit
A probléma adott; kikapcsol a gépem, miközben az Adobe programjait használom (After Effects, Photoshop, Illustrator). A GPU kihasználtságot levettem mindegyiknél nagyjából a minimumra, így kevesebbszer kapcsol ki a gép.
Lehet, hogy a CPU túlmelegedik; már a gyári hűtőt lecseréltem egy cooler master-re. Speedfan-al mérve a Temp2 (úgy olvastam, hogy az a CPU) hőmérséklete 85-91 fok. A Temp3 sajnos nem tudom, hogy mit jelent, az 80 fok átlagosan. A GPU max 48 fokig megy fel.
Régebben is volt ilyen problémám, hogy kikapcsolt a gépem. Akkor rengeteg tesztet lefuttattam és egy táp cserével megoldódott minden probléma (eddig).
Ha több ramot vennék (+8 Gb), akkor a processzor még jobban túlmelegedne? Vagy jobb lenne egy I7-es procira gyűjteni? Esetleg egy új videokártya kellene, mondjuk 4 Gb memóriával?
A válaszokat előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!