Van itt valaki aki a számítástechnika területén fektetett be valamibe?
Üdv! Több kérdésem is van:
- Ki az, aki a számítástechnika területén fektetett be, céget, vállalkozást alapított, vagy csak egy kis garázsprojektből kilépve jutott el oda ahol most van?
- Mennyi időbe telt, mennyi munka volt ezzel?
- Körülbelül mekkora tőke kellett ehhez?
- Milyen területen fektettél be a számítástechnikán belül?
- Mennyi szabadidőd volt/van mellette?
Én is szeretnék valamibe befektetni, vannak is ötleteim, de azzal még nem tudok nagyon számolni, hogy mennyi időbe, pénzbe és energiába kerül ez nekem, ehhez kellene egy kis segítség.
Előre is köszönöm a segítséget!
Igazából sokra nem mész azzal, ha most itt fél tucat ember leírja a szakmai élettörténetét, mivel minden eset más és más. Mondjuk egy programozó vállalkozáshoz minimális tőke kell. Egy informatikai szaküzlet és/vagy szerviz nyitásához csak a kezdőkészlet beszerzési ára milliós nagyságrendű.
Az idő és a munka is tág keretek között változik, a szabadidő pedig annak a függvénye, hogy mennyit foglalkozol a vállalkozásoddal. Ha vannak alkalmazottaid, és te magad "csak" koordinálod a működést, akkor egész sok szabadidőd meg tud maradni. (Persze anyagilag ez nem a legüdvözítőbb.) De ha keményen beszállsz a munkába, akkor könnyen elfogyhat a szabadidőd.
Előtte azonban nem ártana tájékozódnod, felmérni a piaci igényeket, nehogy az legyen, hogy érdeklődés hiányában csődbe menj, mint ahogy az a vállalkozások elég nagy részével történni szokott.
2: Köszönöm a hasznos választ! Én is attól félek, hogy könnyen csődbe megyek, ha nem figyelek oda a piacra, ezért is kérdeztem, hogy milyen komoly piaci, üzleti és jogi ismeretekre van szükségem ehhez.
3: Több kisebb-nagyobb ötletem is van. Nyilván ezeket nem fogom kivesézni, de amik felé orientálódnék:
- biztonsági rendszerek
- fogyatékossággal élők/betegek segítése
- mesterséges intelligencia
- automatizációs rendszerek
- játékipar
Talán ez az öt terület az, ahol úgy érzem, hogy tudnék valami újat hozni. Erőforrások? Pár (4-5) haver, akik megmaradtak egy garázsprojektből. :) Tőke 3-5 millió, bár a 2. válaszából kiindulva erre annyira nem lesz szükség. Tudásom ~5 év szoftverfejlesztői munkatapasztalat, időm mint a tenger. A célközönség az attól is függ, hogy végül mi felé fogok orientálódni. Nyilván biztonsági rendszerek esetén el tudom képzelni, hogy cégeknek dolgozzak, de az is előfordulhat, hogy csak a járművek biztonsági rendszereivel foglalkozzam. Az emberek és fogyatékossággal élők segítésénél előjöhetnek az innovatív hardverek és szoftverek. Valamint ide tartozhat még az orvosi rendszerek fejlesztése is. Mesterséges intelligenciáról millió és még egy ötletem van, vannak amik nem a saját ötleteim, de a megvalósításukat is örömmel végezném. Az automatizáció is ilyen, bár ezt kissé pofátlanságnak is érzem, mert minél több gép dolgozik helyettünk, annál több munkanélküli is van. És a játékipar, ahol talán a legnehezebb újítani, de itt is széleskörű kiindulási pontom van.
Szóval nagyjából ezek lennének amikben gondolkodom, és tudom, hogy minden esetben más akadályok lesznek előttem, de itt főleg olyan triviális problémákra lennék kíváncsi amelyeket el lehetett volna kerülni egy kis odafigyeléssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!