Az Xbox One-okra lehet csatlakoztatni billentyűzetet és egeret?
Rá lehet dugni, csak még nem működik. :)
Igen, vannak olyan adapterek, mint a XIM és társai, de messze nem 100%-os az emuláció. A közhiedelemmel ellentétben nem olyan érzés egérrel célozni, mint PC-n, mert ebben az esetben az egér csak a kontroller jobb analóg karjának mozgását emulálja. Egy gyors átlós mozgásnál különösen feltűnő a különbség.
#4: "Nem tudom hol hallottad, hogy ezek az átalakítók támogatottak, de ez egyszerűen nem igaz."
Én sem tudom, ezt hol olvastad, mert és a HORI Tac Pro-ról és társairól beszéltem, amik nem átalakítók, hanem PS4-hez használható egerek és billentyűzetek/hibrid kontrollerek. A Sony által megkapták a hivatalos license-t, korlátozás nélkül használhatóak az összes PS4 játékban.
Mutass egy multiplayer FPS videót, és én megmondom, hogy kontrollerrel vagy keyboarddal játszik-e az illető, aki szembe jön velem. Miből? A fordulásból, az oldalazásból, a levegőben való manőverezésből. Ég és föld a kettő. Az 5+ K/D-s fickók kontrollerrel nyomják.
Én nem érzem magam csalónak, amiért XIM4-et használok. 15 éve próbálom megszokni az analóg karral való célzást, de nem megy- mintha meg akarnám erőszakolni a saját agyamat. Viszont a multiplayer FPS a kedvenc műfajom, de az PC-n halott. Ha nem akarok 5 perceket várni arra, hogy Team Deathmatch-re összejöjjön egy csapat, akkor nincs más megoldás, csak a konzol és az adapter.
Rendben elhiszem neked azt a TACot, most már legalább tudom miért lobbizik hiába a Blizzard, hogy tiltsák le a KBM kombókat a konzolos Overwatchban.
Az, hogy PCn halott a multis FPS azt már bocs, de sehogyan nem tudod megmagyarázni nekem. Ez egyszerűen nem igaz.
Nyilván vannak olyanok akik kontrollerrel is jobban játszanak mint más egérrel, de ez nem azt jelenti, hogy arra való hivatkozással, hogy nem tudod megszokni a kontrollert fel vagy jogosítva arra, hogy a valós tudásodnál magasabb szinten játssz. Overwatchban napi szinten játszom és látom, hogy működik. Bárkinek alapból egy rangot növel a teljesítményén, vagy akár többet is egyéni tudás alapján. Gusztustalannak tartom ha valaki végigkattintgatja az ellenfél csapatának a fejét miközben joyal egyet sem tudna eltalálni belátható időn belül.
Lehet, hogy én vagyok régimódi, de azt szerettem a konzolos multiban, hogy mindenki körülbelül ugyanazokkal a lehetőségekkel rendelkezett, nem úgy mint PCn ahol egy durva gamer konfig mérhető előnyt jelent bárkinek bármilyen helyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!