Villamosmérnök vagy mérnökinformatika?
Üdv!
A kérdésem az lenne, hogy villamosmérnöki végzettséggel is lenne esélyem munkát találni, mint programozó?
A probléma ott leledzik, hogy nagyon érdekel a fizika, és szívesen használnám a mindennapokban munkám során, ugyanígy vagyok a programozással is. Illetve ha megunnám egyszer a programozást, akkor Mi végzettséggel nem igazán tudnék másba kezdeni, ellenben a Vm végzettséggel. Megnéztem a tanterveket is, mindkét szak BSc-je nagyjából ugyanaz, csak a specializációknál van eltérés, az MSc meg ugye a specializációtól függ nagyjából. Megnéztem az álláshírdetéseket is összesen húsz állásból tíz említette a Vm végzettséget, mint egy elvárást, viszont ez nem tudom mennyire fedi a valóságot. Ha esetleg szakmabeli, vagy a témában jártas személy tudna adni egy kis felvilágosítást azt megköszönném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!