Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a márkáról...

KoRn III kérdése:

Mi a véleményetek a márkáról és a konfigról?

Figyelt kérdés

Múlt héten vettem egy "Packard Bell Easynote tk81" márkájú laptopot. Erről szeretnék véleményeket kérni, a gép leírását lejjebb találjátok. Kicsit előre olvastam vétel előtt, hogy ne vaktában történjen a vétel. Ha jól tudom, ez egy acer, mármint, hogy az acer-nek az egyik mellék gyártmánya. Körülbelül 2012-es gép lehet, tehát úgy 5 éves. Ahogy elnéztem a konfigja ma is megállná a helyét a mostani boltban kapható vadi új száz-párezres gépek közt, vagy felülmúlja azokat. Ez a gép 2012-ben 140.000 Ft-ba került.

Ennyit sikerült kideríteni róla. Olvasgattam róla itt gyakorikérdéseken is, sokan elbírálják, de igazából nem kaptam kézzel fogható magyarázatot, hogy miért "ócska". Néztem a 2012-es évi vásárlók véleményét is, ott is mind 4 és 5 csillagos az értékelés.

Olyan véleményekre lennék kíváncsi, akik nem csak úgy hallották, hogy jó e vagy rossz, hanem olyanokét akik értenek hozzá, jártasak a témában illetve volt vagy van ilyen márkájú masinájuk.

Jót rosszat bátran írjatok, csak részletezzetek légyszi :)

Processzor

Processzor típus:

AMD Phenom™ II X4 N970

Processzor frekvencia

2,2 GHz

Processzor FSB frekvencia

3600 MHz

Chipkészlet

AMD RS880M

Memória

Memória

4 GB DDR3

Memóriahelyek száma

2 db

Memória max. bővíthetőség

8 GB

Merevlemez

Merevlemez kapacitás

750 GB

Merevlemez fordulatszám

5 400 RPM

Kijelző

Kijelző méret

15,6 "

Kijelző típusa

LED

Kijelző felbontás

1366 x 768 Pixel

Videó

Grafikus vezérlő

ATI Radeon HD6650

Grafikus vezérlő memória

1 GB

Általános

Optikai meghajtó

SuperMulti

Hálózat

10/100 LAN, WLAN, Bluetooth

Kártyaolvasó

2in1

Billentyűzet kiosztás

Magyar

Szín

Fekete

Méret (Hossz x Vastagság x Szélesség)

372 x 250 x 37.5 mm

Súly

2,7 kg

Tartozékok

hálózati adapter

Extrák

beépített webkamera

Csatlakozó

Csatlakozók

VGA, LAN, HDMI, 3x USB 2.0

Audio csatlakozók

mikrofon bemenet, fülhallgató kimenet

Operációs rendszer

Operációs rendszer

Windows 7 Home Premium 64bit

Operációs rendszer kompatibilitás

Windows Vista

Akkumulátor

Akkumulátor típus

Li-ion

Akkumulátor teljesítmény

4400 mAh

Akkumulátor cellaszám

6

2017. okt. 2. 12:39
 1/5 Dongaben ***** válasza:
Őszintén? A "Packard Bell", a "Futottak még..." kategória. Rengeteg konstrukciós hibával...és nem véletlen, hogy gyorsan el is tűnt a piacról. Nem volt jó választás.
2017. okt. 2. 12:54
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Milyen hibái voltak, illetve lehetnek még?

2017. okt. 2. 13:02
 3/5 Dongaben ***** válasza:
"Olcsó" alkatrészekből akartak nagyon jó gépet csinálni. Ezek viszont sajna nem bírták a terhelést. Amivel találkoztam, abban az alaplap ment tönkre (A kondik robbantak szét...). A hűtése, az gyalázatosan sz@r volt. Ha szerencséd van, és nem használták komolyabb terhelésre, akkor egy NET-es, Office-os gépnek használható.
2017. okt. 2. 13:26
 4/5 A kérdező kommentje:

Alig volt használva, most került hozzám, én is megkímélem. A belső hőmérséklet sose megy 71-2 fok fölé, 100%-os stressz teszten sem. Egyenlőre semmi gond a géppel.

Játszani szeretnék rajta ésszerű dolgokkal, amik nem nyúzzák halálra, emellett pedig üzleti dolgokat intézek rajta, meg chatelek. Szóval átlagos felhasználó vagyok :)

Köszönöm a válaszokat, még jöhet minden fajta vélemény!!

2017. okt. 2. 13:54
 5/5 A kérdező kommentje:

Nekem az egyik "gondom" velem az, hogy a hűtő ventillátorának bemeneti nyílása alul van, ott szívja be a levegőt. Asztalon használva még csak-csak tudja hűteni, de ha mondjuk az öledbe veszed rohadtul kell figyelni nehogy letakarjam a szellőzőt.

Ezt azzal orvoslom, hogy veszek hozzá 4-5ezer forintért, egy gép aljára tehető, csatlakoztatható szellező "lapot" , és az hűti majd mindenhogy

2017. okt. 2. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!