Hy gépet akarok összerakni?
alaplapnak ezt gondoltam:
videókarinak egy Gtx 1050ti lenne
ram ra úgy gondoltam hogy 3x 4gb os 1600mhz es ramot
tápegységnek meg : [link]
és ez iránt érdeklődnék hogy mivel 900w os tápon gondolkodom hogy az alaplapba nem e tesz kárt a tápnak a nagy teljesítménye
A nagy teljesitmeny nem tesz kart, csak annak a pocsek minosege, csoda lesz ha 300w fogyasztas felett nem gyullad ki. Egy mimosegi 400w-os tap boven eleg, de ne keep out, akyga, codegen es tarsai.
Masterwatt lite 400 peldaul, vagy be quiet system power 400w.
A tápegységnél a lényeg hogy a teljesítménye amit le tud adni mindig több (vagy legalább annyi) legyen mint a fogyasztóké. Oké ez kicsit bonyolultabb, megjegyzem ez a táp nekem nem mond sokat, mi oka van a 900W-nak?
Másik oldal... a Watt nem minden a papír sok mindent elbír, tápon nem érdemes spórolni, vagyis általában jobban jár az ember egy minőségi 500W-os táppal mint egy kevésbé minőségi 600W táppal.
Mi a ráknak 900W-os táp? Ehelyett a vacak helyett vegyél inkább egy 500W-os, de minőségi darabot: Corsair, FSP, Seasonic, stb...
A tápegységek amúgy is a névleges teljesítményük közelében a leghatékonyabbak. Ha félgőzzel üzemelnek, drasztikusan romlik a hatásfok.
Úgy bírom az ilyeneket, hogy azt hiszik, a hatalmas wattszám milyen jó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!