Rendelés az USA-ból, tényleg megéri?
Üdv! Nos az lenne a problémám, hogy összeválogattam a newegg.com-on, és az amazon.com-on is, pár pc-s hardvert, amit megszerettem volna venni, ami így kb 30e forinttal lett volna olcsóbb, mintha EU-n belül venném... De ezután szembesültem az oldal által számolt plusz költségekkel, ami a szállítási díj + a VÁM, ami kb 40e ft-tal feldobta a hangulatot.
Akárhogy módosítottam a rendelést, a szállítási költség és a vám mindig az itthoni árak fölé emelte ezt.
Mégis milyen esetekben éri meg vásárolni a tengerentúlról, illetve ti hogy/hol csináljátok, hogy költségben is megérje?
Köszi
Olyan esetben, ha áron alul megszerzi ismerős és eljuttatja hozzád, akkor már csak garanciáztatás esetén leszel nagyon nagy gondban.
Hardverapró.
Tipikusan nem éri meg onnan rendelni, ezt a célt szolgálják a vámok, adók, stb.
Ha jó drága cuccot veszel, postáztasd egy kinti haverhoz, aki postán elküldi neked. Csinálhatod azt, h a valódi érték töredékét irod a csomagra, így csak kevesebb érték után fizetsz ezt meg azt... persze ez nem törvényes, ezért ne csináld :) vagy több csomagban küldi el, csomagonként kevesebb áron, de így meg sok lesz a posta.
Igazából ilyen 30eHUFos dolgokkal nem éri meg foglalkozni, inkább a több 100 000 v milliós tételeknél éri meg ilyenekkel foglalkozni. Ha ilyen nagyságrendben mozogsz, inkább rendelj az EUból vagy kínából.
"postáztasd egy kinti haverhoz, aki postán elküldi neked"
Ezzel az erővel már azt is írhattad volna, hogy kérjen meg valakit, hogy ezzel lepjen meg a szülinapjára, és akkor nem csak a postaköltséget ússza meg, hanem az egész ügyletet. Úgy persze, hogy megéri... :)
"30eHUFos dolgokkal nem éri meg foglalkozni, inkább a több 100 000 v milliós tételeknél éri meg"
Akkor én továbbra se értem, hogy egyesek hogy csinálják, hogy olcsón vesznek dolgokat ebayről meg innen-onnan mindössze néhány ezer forintos nagyságrendben...
Utolso, nem erted,amit irtam :) Te megveszed a penzedbol, kinti haverhoz kiviszi a posta, aki feladja neked mondjuk 2 csomagban toredek aron. Arra az esetre, ha szkeptikus lennel...tobbszor voltam az amerikai haver :)
Ebay: latszik ebayen sem szoktal vasarolni. Vegyel mar valamit legyszi ebayen az usabol, es nezd meg, hogy josz ki arban. Marmint feltetelezem, Magyarorszagon vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!