Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Rendelés az USA-ból, tényleg...

Rendelés az USA-ból, tényleg megéri?

Figyelt kérdés

Üdv! Nos az lenne a problémám, hogy összeválogattam a newegg.com-on, és az amazon.com-on is, pár pc-s hardvert, amit megszerettem volna venni, ami így kb 30e forinttal lett volna olcsóbb, mintha EU-n belül venném... De ezután szembesültem az oldal által számolt plusz költségekkel, ami a szállítási díj + a VÁM, ami kb 40e ft-tal feldobta a hangulatot.

Akárhogy módosítottam a rendelést, a szállítási költség és a vám mindig az itthoni árak fölé emelte ezt.

Mégis milyen esetekben éri meg vásárolni a tengerentúlról, illetve ti hogy/hol csináljátok, hogy költségben is megérje?

Köszi

2017. szept. 11. 21:50
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Olyan esetben, ha áron alul megszerzi ismerős és eljuttatja hozzád, akkor már csak garanciáztatás esetén leszel nagyon nagy gondban.

Hardverapró.

2017. szept. 11. 22:56
 2/5 anonim válasza:

Tipikusan nem éri meg onnan rendelni, ezt a célt szolgálják a vámok, adók, stb.

Ha jó drága cuccot veszel, postáztasd egy kinti haverhoz, aki postán elküldi neked. Csinálhatod azt, h a valódi érték töredékét irod a csomagra, így csak kevesebb érték után fizetsz ezt meg azt... persze ez nem törvényes, ezért ne csináld :) vagy több csomagban küldi el, csomagonként kevesebb áron, de így meg sok lesz a posta.

Igazából ilyen 30eHUFos dolgokkal nem éri meg foglalkozni, inkább a több 100 000 v milliós tételeknél éri meg ilyenekkel foglalkozni. Ha ilyen nagyságrendben mozogsz, inkább rendelj az EUból vagy kínából.

2017. szept. 12. 13:49
 3/5 anonim ***** válasza:

"postáztasd egy kinti haverhoz, aki postán elküldi neked"

Ezzel az erővel már azt is írhattad volna, hogy kérjen meg valakit, hogy ezzel lepjen meg a szülinapjára, és akkor nem csak a postaköltséget ússza meg, hanem az egész ügyletet. Úgy persze, hogy megéri... :)

"30eHUFos dolgokkal nem éri meg foglalkozni, inkább a több 100 000 v milliós tételeknél éri meg"

Akkor én továbbra se értem, hogy egyesek hogy csinálják, hogy olcsón vesznek dolgokat ebayről meg innen-onnan mindössze néhány ezer forintos nagyságrendben...

2017. szept. 14. 06:37
 4/5 anonim válasza:

Utolso, nem erted,amit irtam :) Te megveszed a penzedbol, kinti haverhoz kiviszi a posta, aki feladja neked mondjuk 2 csomagban toredek aron. Arra az esetre, ha szkeptikus lennel...tobbszor voltam az amerikai haver :)

Ebay: latszik ebayen sem szoktal vasarolni. Vegyel mar valamit legyszi ebayen az usabol, es nezd meg, hogy josz ki arban. Marmint feltetelezem, Magyarorszagon vagy.

2017. dec. 6. 00:30
 5/5 anonim válasza:
Ja,meg annyit, h nezd meg, EUn kivuli rendelesnel mik az afa es vam szabalyok. Utana megerted a srac problemajat.
2017. dec. 6. 00:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!