Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Két operációs rendszer a...

Két operációs rendszer a gépen. Hogyan váltsak vissza?

Figyelt kérdés

A gépemen 2 db op. rendszer van, külön vinyón. Az egyiken egy Win7-van amit már majdnem teljesen letöröltem, csak a boot file-ok maradtak meg. Ezt a winchester-t egyébként sokkal később raktam be a gépbe. A másikon van a Windows 10 amit használnék ha vissza tudnék váltani rá. Hogyan váltsak vissza?

Specifikáció:

-Processzor: Intel Dual-Core Pentium G4400 3.3GHz

-Alaplap: Gigabyte H170-HD3 DDR3

-Videókártya: Gigabyte GeForce GT 710 2GB 64bit (aktiv hűtés)

-RAM: Kingston Hyperx Fury 8GB 1600MHz DDR3

-HDD: Samsung 320GB

-Tápegység: Chieftech Smartseries GPS-600A8 600W

2017. szept. 5. 07:36
 1/7 A kérdező kommentje:
Eredetileg csak egy vinyó volt a gépen, azon a W10, de a GTA5 nem fért el rajta. Ezért beraktam ezt a vinyót és a rajta lévő fájlokat (W7) letöröltem, de pár dolog megmaradt. Ráraktam a GTA5-öt és jól működött. Ez 4 napja történt. Ma a Win7 indult be. A BIOS-ban nem nagyon ismertem ki magam.
2017. szept. 5. 07:43
 2/7 anonim ***** válasza:

Hát ha szerencséd van, akkor még visszaváltható, de ezt így nem szabad. Előbb kell rendszert váltani, és utána formázni a másik vinyót.

Futtatásba írd be, hogy msconfig, indítsd el, és fent a Rendszerindítás fülnél válaszd ki az elsődleges (ha még szerepel a listában mindkettő). Ha nem, az gáz, akkor újra kell telepíteni a Win10-et.

2017. szept. 5. 08:09
 3/7 anonim ***** válasza:

Pedig vagy a biosban kell állítani, vagy a boot menu-t

kell behoznod valamelyik gombbal (általában Esc, F1, F9-

F12), és ott kiválasztani a win10-es winyót.

2017. szept. 5. 08:16
 4/7 A kérdező kommentje:
Be tudok menni a BIOS-ba, csak ott már nem tudtam mit csinlálni mert nem tudom mit kell csinálni. Amúgy bonyolult a BIOS-om mert minden szart be lehet rajta állítani. A tipusa ott van fenn. És nem tudok belépni a Windows 7-be mert LE VAN TÖRÖLVE. Csak a bejelentkező képernyő jön fel, de ha rányomok az egyetlen felhasználó fiókra, akkor azt írja hogy nem létezik.
2017. szept. 5. 08:36
 5/7 anonim ***** válasza:

Be kell állítani a BIOS-ban, hogy arról a merevlemezről akarjon bootolni, amin a Win10 van.

Ilyesmiket keress, hogy Boot sequence, vagy hasonló

[link]

2017. szept. 5. 08:50
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget!
2017. szept. 5. 09:07
 7/7 Dongaben ***** válasza:
Vagy vedd ki a Win 7-es HDD-t, és egy másik gépen formázd le, ha már nem kell róla semmi...
2017. szept. 5. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!