Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows 10 64bit Telepítés?

Windows 10 64bit Telepítés?

Figyelt kérdés

Üdv a mai nap érkezett meg a számítógépem.. Operációs rendszer nélkül vettem mert az op rendszer ára jóval több lett volna mint a gépé.. (használt gép egyébként de működik) a winchester teljesen le van formázva nincs rajta op rendszer.. nemrégiben kiírtam dvd-re egy win10 64bit-es rendszert.. mivel a mostani gépen amiről írok (régi gépem) win xp van így az azt írja ugye hogy nem win32 alkalmazás.. ezzel nincs is baj egyébként az "új" gépbe amd x2 II 260-as proci van 64-bites.. régebben kaptam egy másolatot a microsoft oldalról lemásolt win7-ről (enterprise) ismerősöm elvesztette a telepítőjét és az eredeti kulcsal ott le tudta tölteni és kölcsön adta nekem.. a helyzet hogy ez a win32 megnyitja fel is tudnám telepíteni minden jó lenne ám a mostani winchesterem nem fér bele a rekeszekbe az új gépbe egyébként mind 2-be satás winchester van.. próbáltam ezzel a win7-el is de nem sikerült bootolnia a lemezt.. hogy tudnám feltelepíteni azt a winchestert hogy működjön a gép?? Nagyon fontos lenne.. a winchester egyébként egy 320GB-s winchester.. a márkáját nem tudom nem vettem ki a gépből.. köszönöm a válaszokat előre is!

UI: van egy 16Gb-s pendrivem így ha esetleg arrol megoldható fel tudnám telepíteni a rendszert.. és mikor DVD-re írtam a win10-t azt írta csak win xp-vel lehetlesz lejátszani a lemezt.. de mivel a másik gépen nincs op rendszer így ez számít vagy sem?? Köszönöm!

2017. aug. 30. 17:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Tehát fizikai oka van annak hogy nem fér be a vinyó ??
2017. aug. 30. 17:33
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen fizikai oka viszont ez nem számít mert ez a vinyó amit most használok ez is Sata-s egy Western Digital 250GB-s vinyó.. az új gépbe egy 320Gb-s vincsester van a márkáját nem tudom.. fele akkora vékony mint az enyém.. egyébként a gép egy Gateway DT55.. A Belső adatok számítanak mert a telepítőkhöz bőven megvan a rendszerigény.. csak azzal van a gondom hogy a kiírt cd-ket nem bootolja.. és nem tudom hogy tudnám megcsinálni hogy működjön mert ugyan olyan winchesterem nincs mint ami a gépbe van.. tehát igazábol a telepítéssel van a gond semmi mással.. muszáj voltam op rendszer nélkül venni mert egy win10 10e ft lett volna rá és ígyis alig tudtam megvenni ezt a gépet.. nem egy mai gép, de erre tellet a keretből
2017. aug. 30. 17:41
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Elvesztettem a fonalat. Még az elején. Bocsi.

Sokkal egyszerűbben fogalmazd meg ! Bla bla nélkül! :)

2017. aug. 30. 17:44
 4/6 A kérdező kommentje:
Szóval a lényeg új a gép nincs rajta operációs rendszer.. Nem vettem rá.. 20ezer volt a gép.. a bios bejön rajta.. 64 bites a processzor.. dvd-re van kiírva igazábol kalóz verziónak mondanám a telepítőket.. egy windows 7 enterprise illetve egy windows 10 64bit.. a 2 dvd-ből egyikkel se bootol be a gép.. van egy régi Windows XP Sp3 telepítőm azzal próbálkoztam azzal be bootol de nem telepít.. betölti a dolgokat fekete képernyő várhatok bármeddig csak az a kis "_" villog amikor megnyomom a kikapcs gombot kiírja a 0x000007B hibakódot.. ugyebár ez egy DLL fájl ami hiányzik.. gondolom mert 32 bites és 64 bites a proci.. szóval mivel tudnám megoldani hogy működjön a windows 10 telepítő?? A DVD-ről nem bootol viszont van egy 16GB-s pendrivem érdekelne hogy arrol tudnám-e telepíteni az új gépet? És ha igen hogyan?
2017. aug. 30. 17:56
 5/6 anonim ***** válasza:
A fonalat én is elvesztettem alaposan. Egyedül laptopnál van olyan, hogy nem fér be a HDD, asztali gép esetén még soha nem találkoztam ilyen problémával.
2017. aug. 30. 18:22
 6/6 A kérdező kommentje:
A telepítéssel van a gondom.. Ez csak egy mellékelt dolog hogy a régi winchesterem nem fér bele a gépházba... van benne winchester mint írtam 320GB-s Sata winchester van benne.. azzal van a gond hogy nem sikerül feltelepíteni.. 2 DVD-n van kalóznak mondható telepítőm (egyébként a microsoft oldalról vannak letöltve) egy Win7 és egy Win10.. egyikkel se bootol.. van egy eredeti Windows XP SP3 telepítőm azzal be bootol viszont telepíteni nem engedi 0x000007B hibakódot ír.. a processzor 64 bites így a win10-t is 64 bitesbe töltöttem le.. a kérdésem az hogy hogyan tudnám feltelepíteni a gépet.. mivel a winchester teljesen formázva van semmi nincs rajta.. se operációs rendszer semmi.. van pendrivem ha arról megoldható a telepítés hogyan oldhatom meg?
2017. aug. 30. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!