Miért kapcsol be/ki ennyire lassan a számítógép?
Sziasztok!
Egy olyan gondom lenne, hogy tegnap feltelepítettem a Windows 10-et egy laptopra. Ez egy régebbi gép, 2011-ben vettük, ha jól emlékszek, a típusa: HP Pavilion G6 1213-EH.
A Windows 10 (Pro, 64 bit) szépen feltelepült, nem volt semmi gond, használat alatt is érezhető, hogy gyorsabb lett a rendszer......kivéve, amikor bekapcsolom/kikapcsolom a gépet.
Iszonyat lassan, percek alatt végzi el ezeket a műveleteket, nagyon sokáig a képernyő teljesen sötét is, ellenben a billentyűzet gombjai világítanak, a ventillátor is megy, a merevlemezt/processzort is hallom dolgozni stb.
Amiket néztem a neten, az alapján valami driver probléma lehet. (Az energiabeállításoknál a gyors rendszerindítást kikapcsoltam, de ez sem segített.)
A legtöbb fórumon valamilyen Management Engine Interface nevű drivert kéne keresnem az Eszközkezelőben és azt egy régebbi verzióra visszaállítani, de ezt magyarul se találom. :/ Rengeteg van és nem tudom melyiket kell megpiszkálni. (Képeket lejjebb linkelek!)
A drivereket egyébként a Windows Update-en keresztül raktam fel, az ilyen különféle dedikált programokat, mint pl. a Driver Booster, Driver Magician, nem telepítettem fel. (Egyedül a HP-nek a hivatalos driver kezelő programját (HP Support Assistant) raktam fel, de az sem talált frissítést.)
Bocs, egy kicsit elnyújtottam, de máshogy nem tudtam leírni. :D
Valakinek van valami tippje, javaslata, hogy mit kéne csinálnom?
Előre is köszönöm!
A képek az Eszközkezelőről:
Akkor elképzelhető, hogy nálam is ez a helyzet. :)
Pedig úgy olvastam (de lehet, ezek szerint tévesen), hogy a Windows 10 is kezeli már a 7-8.1-es drivereket. Meg mivel ez a legfrissebb, legjobban támogatott oprendszer, ezért bátorkodtam ezt feltenni elsőként. Pedig már jó pár régebbi gépre felhúztam a 10-est, de ilyen probléma még sehol sem fordult elő.
Na mindegy, majd lesz valami, még egyszer köszönöm! :)
Megvan a probléma. :) (Egy szakértő által.)
A gépben 2 videokártya van és amikor újratelepült a Windows, akkor a driver telepítésekor mind a két kártya bekapcsolásra került. Ez hátráltatta az egész folyamatot. A driverben ki kellett kapcsolni az egyik kártyát. Most már tökéletes. :)
Köszönöm azért még egyszer a segítségeket! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!