Ha van egy windows 7 rendszerem és ubuntu linuxot teszek mellé, nem külön particióra hanem mellé akkor mindkét rendszerből lehet majd látni a particiókat?
Most leírom hogy eddig mit csináltam és ez így nem volt jó. Volt egy windows 7 rendszerem két partícióval kétszer 100 Gb
Külön partícióra lett telepítve egy linux elméletileg be kellet volna jönnie egy rendszerválasztó menünek de nem történt meg. csak windows 7 indult és a partició nem létezett win számára amin a linux volt nem gondoltam végig hogy win alól nem érem el a lemezt amin a linux van.
Feltelepítettem a win mellé, az ugy ment a menü és kiválaszthattam melyket indítom, csak ugye meglett formázva linux alól a másik 100 Gb. megparticiónáltam win el hogy lássa erre összeomlott mindkettő rendszer semmit nem indított.
kérdés az lenne hogy van most ujra téve egy win7 és ha mellé rakom erre a rendszer mellé hozzányulás nélkül akkor a win linux telepítés után látni fogja a másik meghajtómat vagy megkavarja ?
Linux alól minden rendbe volt csak az ugy nem tetszik hogy az alól érem el a másik felét.
Nem tudod nem külön partícióra tenni. (kivéve virtualbox és társai)
és mind a linuxhoz van ntfs support, mind winhez van ext4 support.
Csak akkora partíciót adj a Linuxnak, amekkora a rendszernek kell(swap + / + /home, egy logikain) A többi maradékot formázd NTFS-re.
A Win7-re pedig tedd föl:
Ezzel tudsz olvasni a Linux partíción, de nem tudsz belenyúlni.
A total commander-hez is van plug-in, de iztonsági megfontolásból csak olvasni tudod a kérdéses partíciókat:
#2-ben ajánlott telepítésnél elég ha olvasni tudja, mert a Linux rendszerfájlokba úgy sincs értelme "belenyúlni".
Az összes egyéb dolog meg úgyis NTFS-en van...
Azt írta #1, hogy van hozzá. Nem azt hogy alapból, benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!