Új laptopot szeretnék vásárolni, de annyira nem értek hozzá. Melyiket kéne választanom?
Külföldre költözöm, munkához (és kikapcsolódáshoz; mivel asztali számítógépem nem lesz) kellene egy jó laptop (most egy 'öreg' -5 éves- HP-m van, ami teljesen lerobbant; akksi kapuczki, hűtés zéróhoz közelít, s már egy chrome indításakor is felnyög; mondjuk ott is ígértek mindent, hogy mi minden fut majd el rajta vígan, aztán abból se lett sok, s az évek folyamán ez csak csökkent s csökkent).
Bár a számítógépekhez eléggé érték, a laptopok területén annyira nem érzem magabiztosnak magam.
Pénzügyi keretre a 180-230e ft-s sávot lőttem be magamnak.
Mivel játékra is jó lenne, ha jó lenne, ezért egyből szűkíthettem a keresést.
- Prociban i5 v i7-ben gondolkodtam
- Videókártyában meg csak is NVIDIA (tudom tudom, rossz az ilyen fajta 'márkahűség', de sose csalódtam)
- Előny, ha már van rajta win10 is
- S nem feltétlen szükséges elem (szerintem; persze ha szerintetek illene, akkor tessék msát ajánlani, azért tettem fel a kérdést :D) az SSD.
Én ezeket találtam, mint számomra 'ideális célpontok'.
Egen, ez a kategória ilyen feltételekkel sajna 'csak' ASUS vagy Lenovo...
Személy szerint szívem a Lenovo Ideapad 700 felé húz, combos proci, relative combos vidikártya, de bár elvileg 3 cellás az akksija, nem tudom hogy bírná hétköznapi használat mellett ezt a teljesítményt (félek hogy nem lehetek kb sose a konnektortól 10 méternél messzebb).
A többi igazából eléggé egyforma.
Nos, tippek, ötletek? Az általam megadottakból, esetleg általatok ajánlott, ezeknél jobb/ideálisabb megoldás?
Költségvetésben azért próbáljunk meg 230 alatt, nagyon maximum (de az már ordítós-sikítós-inkább ne, de ha még is szükséges, akkor zsebbe nyúlok maximim) 250ezer forint (korábbi tapasztalatokból, s neten olvasott dolgokból kiindulva: megéri-e egyáltalán 250et kiadni egy laptopért? ahogy olvastam a legtöbb amúgy is 4-5 éven belül teljesen megdöglik a sok melegedő vacak egybenyomasztása miatt; amit a külső hűtés is tologat kifele, de kérdés mennyire)
Ezek közül a legjobb az i5 6300hq procis amiben gtx 950m van. Az alá videókártya téren ne menj. Az U-s procikat pedig hanyagoljuk rögtön, mert 2 magos rémek hiába i7.
A 940 mx szinte használhatatlan játékra (mostani). Persze Csgo elfut rajta de gondolom nem csak azzal akarsz játszani.
A 8gb ram is illene. Ssd nem muszáj, de én akkor is ajánlom.
köszönöm a válaszokat :) s várom a továbbiakat :D
amúgy igen, tudom hogy 940M nem egy túl aczélos valami, de ha figyelembe veszem hogy a mostani "gaming PC-m" (lol nem) egy GTX 650-es vidikártyával és egy Core 2 Quad Q6600-as procival operál (mediumon futogat GTA V, Fallout 4, lowon akadás nélkül elment Watch Dogs 2 :DDDDDD), kb mind fejlődés lenne :D
persze nem a tyúklépés lenne a cél
de nekem is az Ideapad 700 ami nagyon tetszetős ezzel a proci - kártya kombóval (még ha a, nem tudom [random mai játék] nem is fog futni rajta high-on), ilyen áron
amúgy első: de, lett tisztítva, RAM-ból se volt benne túl kevés (megpróbáltam utánanézni, annyit tudok biztosra, hogy HP Pavilon DV6-os volt AMD GPU-val... de hogy azon belül melyik specifikáció? passz)
az Y700-ast én is néztem, de az már kicsit a 'túl drága' kategória kezd lenni nekem
akkor jobb ha tudod hogy a 940m gyengébb mint a jelenlegi karid.ezek között nézz szét: [link]
megnéztem,a régi laptopod horror árú volt és ahhoz képest nevetséges teljesítményű: a8 3510 proci és valami gyenge crossfire combináció:az amd szánalmas laptopfronton már évek óta.
HP híres a túlárazásáról, de akkor, gimibe ez jó volt még iskola utáni feladatok ellátására
most meg már elpasszolni se tudnám :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!