Egy használt gép vásárlás előtt állok, egy havertól venném meg. Nem egy mai konfig. Leteszteltem az én vinyómmal, minden adatom rajta volt, illesztő programokat leszedte magától. Az a lényeg, hogy hibátlanul ment. Utána már nem, és mi lett a baja?
A próblém az volt, hogy szépen kikapcsoltuk, és nehezen beleraktam még +1GB RAM-ot, és utána amikor bekapcsoltuk, nem volt csippanás, és a monitor is azt írta hogy nincs jel. De a ventik pörögtek. Utána kiszedtem a RAM-ot amit beleraktam, és már úgysem volt jó.
Mi lett a baja?
"Még csak ki sem ír semmit!"
Ebben az esetben ellenőrizzük a kábeleket, csatlakozásokat! Ha ez nem elég, akkor alkatrészek cserélgetésével rábukkanhatunk a problémás alkatrészre, ami nagy eséllyel a tápegység vagy az alaplap lesz.
Mit értesz ez alatt:
"nehezen beleraktam még +1GB RAM-ot"
Miért nehezen? Ha belevaló a ram, akkor simán bepattan.
Feszültségmentesíteni kell teljesen.
az megoldja.
Ki kell húzni , + szedd ki a CMOS elemet az alaplapból, hogy a gyári beállítások visszaálljanak.
5 percig hagy úgy utána ha bekapcsolod menni fog megint.
Úgy értem hogy nehezen raktam bele, hogy a kábeleket nagyon félre kellett tolni, mert picit zsúfolt a belseje :D
DDR2-es RAM volt amit beleraktam és DDR2 voltak azok is amik benne voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!