Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért szaggat be 5-6 mp-re...

Miért szaggat be 5-6 mp-re szinte minden játék, ha egyszer a gépigénye sokszorosa is meg van?

Figyelt kérdés

Akár multiplayerről legyen szó, akár single player-ről, minden játék szaggat. Röviden annyi történik, hogy a játék egyszer csak megáll kb. 5-6mp-re és utána ugyanott folytatódik. Csak ez multiban mikor pl. versenyzem, ez ugy néz ki másoknál, hogy hirtelen egyenesen megyek tovább a játékban le a pályáról mindenhonnan, mintha simán belaggolnék, de utána meg 5-6 mp mulva hirtelen mikor visszakapom az irányitást, csak azt veszem észre, kiütöttem valakit, vagy benne vagyok valakibe, szóval másoknál az látszik hogy a semmiből visszatérek ugyanoda a pályára ahol ellaggoltam, de nálam csak az látszik, hpgy megáll a kép és egyhelyben vagyok. Ez mi a haláltól lehet? Gép kb fél éve volt ujrarakva (win 7 64 bit professional), de ezt kb. 3 hónapja csinálja a mocskos. HDD sentinal, meg minden hülyeség lefuttatva, minden kondicio 100% stb., minden hőfok játék alatt is hibátlan, tápegység (sztem) simán birja a gépben lévő dolgok áramellátását játékban is. Szóval már nem tudom mit higyjek, de ugy tünik ebből gépcsere kell majd egyszer :(

Op.rendszer: Win 7 Prof. x64

Amd athlon x2 b24 2x3000mhz proci

4 gb ddr3 ram //dual channel-be 4x1 gb

amd hd 7750 videokártya ->driverek naprakészek

Tápegység 320 wattos 320 W BTX Active PFC

HDD-k:

1. 232GB Hitachi HDS721025CLA382 SATA Disk Device (SATA)

2. 298GB Western Digital WDC WD32 00AAJS-60M0A1 SATA Disk Device (SATA)

Hálózati kártya: Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet

alaplap: HP Compaq 6005 Pro MT PC (3047h)

2017. júl. 23. 19:09
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Ja és ezt az 5-6 mp-es befagyást általában csak egy játék alatt egyszer szokta produkálni. Szóval bekapcsolom a gépet, és utána bármely játékot elinditom, olyan, mintha ezt a gépemnek kötelező lenne megcsinálni egyszer hogy megfagyjon a kép 5-6 mp-re. Aztán más játéknál nem is szokta csinálni, csak a gép bekapcsolása után, akár 3 órával, de haz első játék amit megnyitok, abba biztos lesz 5-6 mp-es szaggatás. Komolyan olyan érzés ez, mintha valaki szopatna...
2017. júl. 23. 19:15
 2/14 anonim ***** válasza:
Mely játékok ilyenek?
2017. júl. 23. 19:23
 3/14 A kérdező kommentje:

Pl. rFactor1 bármelyik moddal, ETS2, NFS MW 2005

Mostanában csak rF1-gyel játszom, szoval azt tudom felhozni legjobb példának. De 1 honapja játszottam utoljára ETS2-vel, és akkor az is ugyanezt produkálta, csak az rövidebb időre fagyott be, kb 3 mp-re. De az ETS2 volt mikor kétszer is csinálta 3 percen belül.

2017. júl. 23. 19:28
 4/14 A kérdező kommentje:
Többen a tápegységre gyanakodnak, de sztem nem az, mert az rfactorba is ha van 1 órás versenyem, akkor pl. beszaggat a 10. percnél, de utána végig semmi, meg se akad egy kicsit sem. :/
2017. júl. 23. 19:29
 5/14 anonim ***** válasza:

Tápegység teljesen kizárható, az soha a büdös életbe nem fog ilyet produkálni, maximum fesz ingadozás esetén kékhalált, leállást (végzetes hibákat ha nem vesszük).

Én is a hdd-re tippeltem volna, attól függetlenül hogy 100% a kondíció, még lehet lassú a felpörgetési ideje ha már leállt mert nem volt olvasva róla. Még a hőfokokat nézd meg, lehet throttlingol a cpu és visszavesz az órajeléből hogy lehűljön.

2017. júl. 23. 19:42
 6/14 anonim ***** válasza:
ha csak multi játéknál jön ez ki, akkor arra gondolok, hogy a neted ilyen lagos.
2017. júl. 23. 19:49
 7/14 A kérdező kommentje:
"Akár multiplayerről legyen szó, akár single player-ről, minden játék szaggat." Saját magamat idézve válaszolok. Nem csak multinál, single playerben is, pl. ETS2-nél is single-be tolom.
2017. júl. 23. 19:50
 8/14 A kérdező kommentje:
Meg régebben sokkal fogyatékosabb netem volt, 1 megabites volt, de az is akadozott és mégse fagytam ki szerverről soha, meg nem állt meg a kép soha net miatt. Csak volt vagy 300 a pingem, d e ennyi. Most néztem közben, végig 40 körül volt a pingem. Persze meglehet hogy elmegy 1 tized mp-re, de akkor se kéne ilyet produkáljon sztem, mert akkor régebben is ez lett volna...
2017. júl. 23. 19:52
 9/14 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy driver hiba, hiába a legújabb. Mikor frissítetted a mostanira? Nem a legújabbal jött be ez a jelenség? Vagy biztos, hogy jól telepítetted fel? Tedd fel a többi eszköz driverét is, hangkártya, hálókártya, alaplap. Persze ha korábban jó volt... de azért ártani nem fog.

Vírusirtód nem valami gagyi, aminek eszébe jut ilyenkor keresést lefuttatni és megfingatja hirtelen a gépet? Cleaner/tisztítóprogramokat nem telepítettél? Tilts/törölj le minden hasonlót, futtass le egy Adwcleaner-t, az is törli a nagyon gagyi tisztító vagy hasonló programokat.

2017. júl. 23. 20:01
 10/14 A kérdező kommentje:
Jelenleg ott tartok, hogy ujraraktam a gépet, és azóta még egyszer sem laggolt. Jelenleg csak a chipset driver, videokártya driver van fent, meg 2 játék. A 2 játék eddig hibátlanul ment. Lehet akkor valami program csinálta a laggokat, bár még nem iszom előre a medve bőrére, még tesztelem pár napig.
2017. júl. 25. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!