Veszprém vagy Budapest?
Sziasztok!
Veszprémi friss diplomás vagyok! (Pannon egyetem -
programtervező informatikus BSC)
Szeretnék érdeklődni, hogy megérne e Budapestre költöznöm és ott munkát találnom, mint szoftverfejlesztő?
Mennyivel lenne jobb lehetőség számomra?
Igazából a tetszik a fővárosban, hogy rengeteg a munka lehetőség és a program Veszprémhez képest (Veszprémben összesen 2,3 IT cég). Viszont maga a vidéki környezetet már nagyon megszoktam és nem tudom hogy mennyire tudnám elviselni Budapestet hosszútávon a zsúfoltságot és a beton dzsungelt, mivel én nem ebben nőttem fel.
Viszont Veszprém gyakran unalmas hely tud lenni a számomra, ilyenkor pedig felvágynék a programok, események és akár az ismerkedési lehetőségek miatt is. (Meg talán azért, hogy ne egy helyen éljem le az életem, mivel itt élek már 23 éve)
Fizetés és a megélhetés mennyire lenne más ?
Úgy tudom hogy magasabbak a bérek, de ezzel együtt az ingatlanok ára is. Tehát hiába a jobb fizetés, nem tud jobb élet színvonalat fenntartani az ember. (Vagyis ugyan ott vagyok mindkét helyen pénz terén)
Mivel lehet hogy 1.5x akkora fizetés van Budapesten de az ingatlanok ára is ilyen arányban változnak.
Az a baj, hogy úgy érzem, hogy bár hogy is döntök, azt utólag rossz döntésnek fogom megélni. Mivel mindenképpen le kell mondanom valamiről :D És még nem tudtam eldönteni, hogy mi a fontosabb számomra.
Mit tanácsoltok, mi lenne a bölcs döntés? Van esetleg olyan akinek van tapasztalata mindkét hellyel kapcsolatban mint szoftverfejlesztő ?
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
Várom még a észrevételeket! :)
Szia! Én Veszprémben nőttem fel, viszont egyetemre felköltöztem Budapestre. Jövőre diplomázok, és eszembe nem jutna hazaköltözni. Nem csak a fizetés jobb, hanem az életszínvonal is, minden este találhatsz jó progit, és vannak nagyon szép kerületek, amik nagyon távol állnak attól, amit te Budapestnek hiszel. Veszprémnek is vannak szép és kevésbé szép részei. IT-sként pedig tiéd a város. Pár év tapasztalattal 500+ nettó simán megvan (előtte sem kevés), és a munkakörülmények is legtöbb helyen sokkal modernebbek mint vidéken. Néha még járok haza hétvégén, és jót tesz a nyugi, de élni már nem nagyon tudnék ott - viszont ez abszolút személyiség függő.
Az én jvaslatom - szánj egy hétvégét a városra. A népszerű turistahelyeken kívül nézz szét pl. az észak-budai kerületekben (pl. Normafa és környéke), és meglátod, hogy eddig csak egy nagyon kis szeletét ismerted a városnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!