Windows 7 vagy a Vista kíméli jobban a gépet? Ki mit mond róluk?
találtan adatokat róla, de én eddig abban a hitben volt, hogy a win 7-nek kisebb a gépigénye... tévedtem ezek szerint:
A Windows 7 gépigénye:
* 1GHz processzor (32- vagy 64-bit)
* 1GB memória
* 16GB üres hely a merevlemezen
* DX9-et támogató videókártya 128MB RAM (Az Aero interface miatt)
* DVD-R/W meghajtó
A Vista ajánlott gépigénye:
Home Basic
* 1 GHz 32-bit (x86) vagy 64-bit (x64) processzor
* 512 MB memória
* 20 GB merevlemez, minimum 15 GB szabad hellyel
* DirectX 9-et támogató videókártya 32 MB memóriával
* DVD-ROM
Ki-melyiket használta, van neki? Mi a véleményetek róluk?
2 évig volt vistám. nincs vele bajom. home premium volt a laptopomon, már amikor megkaptam. most win 7-em van és sok hibája van...
de érdekelnek a vélemények, tapasztalatok.
a másik, csaj vagyok, nem értek hozzá annyira. de ettől még lehet segíteni.
Hello,
en kb egy evet hasznaltam Vistat, szerintem nem olyan szar mint ahogy beallitjak, de azt viszont el kell ismerni hogy nem volt a Microsoft legnagyobb sikere(sajat velemeny szerint azert mert relativ hamar jott a 7-es utana). Amugy en most Windows 7-est hasznalom es meg vagyok vele elegedve, nalam sokkal gyorsabb es stabilabb mint a Vista.
Használtam mindkét rendszert, és nekem bizony szégyenletes tapasztalataim vannak vele: mindaddig rendben volt, amíg csak internetezgettem, de abban a pillanatban, ahogy munkára kellett volna, összeborult, mint részeggyerek a diszkó előtt.
Kékhalál egy virtuális Linux futtatásakor (Win7 és XP alatt nem volt gáz vele), és amikor csatlakoztatni akartam a mentős USB-s vincsimet, összeomlott az eszközillesztő adatbázis, és csak a friss telepítés segített rajta. Négy hónapig használtam, a negyedik újratelepítéskor azt mondtam, elég, XP-t vissza.
Aztán használtam Win7 béta, RC1 és RTM verziókat. A bétának még volt egy kis gondja a vincsim kezelésével (Időnként elszállt a fájlrendszer és csak XP-s ChkDsk rakta rendbe), viszont mind az RC mind az RTM (64 bites módban) kiválóan működött.
Szumma szummárum: én a Windows 7-et ajánlom. Már csak azért is, mert a Microsoft is beismerte a Vista bukását, és ha jól tudom, hamarosan megszünteti a támogatását is.
A Windows 7 sokkal jobb, mint a Vista, ugyan igaz, hogy nagyobb a gépigénye, viszont ezért cserébe egy sokkal jobb, stabilabb rendszert kapunk. Én is 7-et használok, és meg vagyok vele elégedve. A gépigényről: a Windows 7-nek a gépigénye csak a memóriában nagyobb(egyébként vista futtatásához is melegen ajánlott 1gb ram, fél gigával csak vánszorog), ill. a videokártyában. A ma kapható videokártyák közül még az integráltaknak is a nagy része megállja a helyét.
A windows 7-tel nekem az egyetlen problémám az volt, hogy nem fut rajta a GIMP, de az XP-mód ezt a problémát kiküszöbölte.
NEM FUT A GIMP? azzal szerkesztek mindennap szinte... hidd el nekem hogy fut :D
ne régit telepíts, hanem új gimpet. Bár nekem a régik ugyan úgy futnak.
Nekem annyi bajom van a win 7-el, hogy hamar becsődöl... lefagy, mindenféle hibát ír ki.
Nem tudom mit rontottam el, de én azért értek annyit a géphez, hogy ne legyen baja.
Vistánál 1x volt probléma, egy telepítés helyre tette.
1 gigás memóriám van, de félek rárakni a win 7-et.
Nem netezésre lesz meg játékra. Dolgoznia szeretnék a gépen. Szóval office és cs2,cs3,cs4 ezek minimum fussanak rajta normálisan.
Ha bezabálja a ramot a win7 akkor ne csodálkozzunk, ha akad minden másnál.
Nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!