Milyen programmal lehetséges nagy méretű videók konvertálása, méretük csökkentése?
Figyelt kérdés
Videokamerás full HD minőségű videókról van szó. Biztos vagyok benne, hogy létezik ilyen program, csak sajnos még nem találtam, illetve nem néztem utána rendesen. Először érdeklődnék, hogy valaki tud-e konkrét programot. Sony kézi kameráról lenne szó (HDR-CX 190). AVCHD formátumú videókat csinál, csak a probléma az, hogy egy 12 perces videó egy giga. A 32 gigás memóriakártyára 3 órát lehet felvenni. Viszont ezek túl nagy méretű videók, biztos van megoldás a méretük csökkentésére, természetesen a minőség romlása nélkül. Sajnos a Sony oldalán a kamera leírásánál nem írtak semmilyen programot, nem írtak erről semmit. Azt hallottam, hogy torrent oldalakon érdemes keresgélni. Előre is köszönöm a segítséget!2017. júl. 9. 19:19
1/5 Mr. V. válasza:
Aiseesoft Total Video Converter
AVC Ultimate
WinX HD Video Converter
Sony Vegas Pro (13) - Magix Vegas Pro (14)
2/5 anonim válasza:
És természetesen - főleg nagyarányú fájlcsökkentés esetén - a minőség is romlani fog.
3/5 anonim válasza:
* FFmpeg: [link]
parancssoros program, de van hozzá grafikus felület:
* Avanti: [link]
* Handbrake: [link]
"természetesen a minőség romlása nélkül"
Bizonyos tömörítési arányig veszteségmentes kódekekkel el lehet érni minőségromlás nélküli tömörítést de nem lesz hatalmas méretcsökkenés. A nagyobb méretcsökkenéssel együtt jár a minőségromlás is.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Sajnos még nem volt időm ezeket megnézni. A fájlok méretének csökkentéséről én úgy gondolom, hogy olyan egytizede lenne/lehetne az optimális méret az eredetihez képest, kb annyi mint egy normális film amit letöltünk. Ekkora változásnál mire számíthatok?
2017. júl. 10. 17:22
5/5 anonim válasza:
Erős minőségromlásra mindenképp. Ha egy fájl az eredeti mérete 10%-ára csökken ott minőségromlás lesz. A mértéke konvertálás után lesz látható. Függ erősen attól, milyen kodeket használsz, milyen felbontásban és bitrátával...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!