Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan lehet a "Ä" betűt...

Hogyan lehet a "Ä" betűt leírni a billentyűzettel?

Figyelt kérdés
A kommentek között biztos, hogy lenne ilyen: "Hát akkor ezt most hogy írtad le ide? :D :D :D" Ennek megelőzése érdekében jelzem, hogy az internetről másoltam be. Ennek ellenére gördülékenyebb megoldás lenne tudnom, hogy ütöm be a billentyűzeten.

2017. jún. 29. 09:47
 1/4 anonim ***** válasza:

1) Nyomd meg az "Alt" billentyűt a billentyűzeten, és ne engedje fel.

2) A nyomva tartott "Alt" billentyűvel a numerikus billentyűzeten írd be a "142" számot, ami az ASCII kódja az "Ä" karakternek.

3) Ezután engedd fel "Alt" billentyűt.

2017. jún. 29. 10:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Úgy is lehet, hogy nyomsz AltGr+Ü, majd Shift+A, így lesz Ä. Kis ä-t pedig simán AltGr+A-val is lehet. Legalábbis az én billentyűzetemen így van. Az AltGr+Ü nem ír ki karaktert, de olyan módba lép, hogy a következő karakter fölé kettő pontot fog rakni.
2017. jún. 30. 00:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, és vak is! Most látom, olyan is van a billentyűzeten, hogy AltGr+E az Ä lesz. Tehát:

AltGr+A = ä

AltGr+E = Ä

AltGr+Á = ß (bár ez nem volt a kérdésben)

Bocsi a dupla válaszért, későn vettem észre :)

2017. jún. 30. 00:24
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Érdekes különben, hogy az otthoni gépem meg a korábbi munkahelyi gépem billentyűzetén nem volt olyan opció, hogy AltGr + E = Ä, viszont az új munkahelyem gépének billentyűzetére egyértelműen rá is van írva az "Ä" betű az "E"-nél.
2017. okt. 25. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!