Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A hangkártyába dugott jack...

A hangkártyába dugott jack csatlakozóknál teljesen mindegy a színezés?

Figyelt kérdés
Most vettem egy 5.1-es hangfalszettet, viszont a csomagban csak egy RCA-Jack kábel volt, a többi sima RCA volt csak. A lényeg az, hogyha veszek még kettő RCA-Jack kábelt, akkor tökmindegy milyet veszek, mert ugyanúgy fog szólni, ugye? Nem kell hogy, hogy a jack vége narancs, zöld vagy fekete legyen?

2017. jún. 23. 21:36
 1/3 anonim ***** válasza:
Szivatsz csak, ugye?
2017. jún. 23. 21:54
 2/3 A kérdező kommentje:

Tudod, vannak olyan egyszerű primitív emberek, akik nem értenek az ilyesmikhez. :)

Tegyük fel, én mint hülye vásárló, bemegyek a boltba, látok egy RCA-Jack kábelt, citromsárga az egész kábel, mert a gyártó ezt találta ki, megveszem, otthon bedugom az RCA-t a hangfalba, a jack-et pedig az annak megfelelő portba a hangkártyán, akkor végül is tök mindegy a jack szinezése, mert ugyanúgy megszólaltatja a megfelelő hangfalat, nem? Nyilván nem a mikrofonportba fogom rádugni a mélynyomót, ennyire gyökér én se vagyok. (Egyébként ha a fülhallgatót dugnám rá a mikrofonra, akkor is megszólal.)

2017. jún. 23. 22:33
 3/3 anonim ***** válasza:

A hangkártyán a különböző hangfalak kimenete más színnel van jelölve, azt nyilván be kell tartani.

De ha arra kérdezel, hogy maga a kábel illetve a csatlakozó milyen színű, hát az tökmindegy. Lehet hupilila vagy tulipiros, ugyanúgy rézdrót van benne, ugyanúgy fog működni.

2017. jún. 24. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!