A hangkártyába dugott jack csatlakozóknál teljesen mindegy a színezés?
Tudod, vannak olyan egyszerű primitív emberek, akik nem értenek az ilyesmikhez. :)
Tegyük fel, én mint hülye vásárló, bemegyek a boltba, látok egy RCA-Jack kábelt, citromsárga az egész kábel, mert a gyártó ezt találta ki, megveszem, otthon bedugom az RCA-t a hangfalba, a jack-et pedig az annak megfelelő portba a hangkártyán, akkor végül is tök mindegy a jack szinezése, mert ugyanúgy megszólaltatja a megfelelő hangfalat, nem? Nyilván nem a mikrofonportba fogom rádugni a mélynyomót, ennyire gyökér én se vagyok. (Egyébként ha a fülhallgatót dugnám rá a mikrofonra, akkor is megszólal.)
A hangkártyán a különböző hangfalak kimenete más színnel van jelölve, azt nyilván be kell tartani.
De ha arra kérdezel, hogy maga a kábel illetve a csatlakozó milyen színű, hát az tökmindegy. Lehet hupilila vagy tulipiros, ugyanúgy rézdrót van benne, ugyanúgy fog működni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!