Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ubuntura olyan scriptet írni,...

Ubuntura olyan scriptet írni, mely minden bootolásnál elindul?

Figyelt kérdés

Laptopon a touchpadon állítottam 2 dolgot, de nem jegyzi meg miután kikapcsolom a laptopot.

Hogyan tudnék egy scriptet csinálni, mellyel a következő két sor mindig indul bekapcsolással együtt:

xinput --set-prop "ETPS/2 Elantech Touchpad" 'Device Accel Constant Deceleration' 3.5

xinput --set-prop "ETPS/2 Elantech Touchpad" 'Device Accel Adaptive Deceleration' 2.5

2017. jún. 13. 22:22
 1/3 anonim ***** válasza:
86%

1. Vagy beleírod a /etc/rc.local állományba - rendszergazdai jogosultsággal szerkeszthető:

sudo nano /etc/rc.local

2. Vagy - klasszikus módon - létrehozol egy init szkriptet:

sudo nano /etc/init.d/touchpad

amibe beleírod:

#!/bin/sh

/usr/bin/xinput --set-prop "ETPS/2 Elantech Touchpad" 'Device Accel Constant Deceleration' 3.5

/usr/bin/xinput --set-prop "ETPS/2 Elantech Touchpad" 'Device Accel Constant Deceleration' 2.5

futtathatóvá teszed:

sudo chmod ugo+x /etc/init.d/touchpad

majd:

sudo update-rc.d touchpad defaults

3. Vagy 15.04 utáni rendszereknél létrehozol ennek egy Upstart jobot

2017. jún. 13. 23:06
 2/3 anonim ***** válasza:

HA létezik ez a mappa:

/etc/systemd/system

akkor

1. Rootként (pl. sudo nano ..) hozz létre abban mondjuk egy valami.service fájlt ('valami' helyett egy beszédesebb névvel persze), ezzel a tartalommal (előtte ellenőrizd, hogy az xinput tényleg a /usr/bin/ mappában van-e, pl: whereis xinput)

[Unit]

Description=xinput settings on boot up

[Service]

Type=oneshot

ExecStart=/usr/bin/xinput --set-prop "ETPS/2 Elantech Touchpad" 'Device Accel Constant Deceleration' 3.5

ExecStart=/usr/bin/xinput --set-prop "ETPS/2 Elantech Touchpad" 'Device Accel Adaptive Deceleration' 2.5

[Install]

WantedBy=multi-user.target

2. Engedélyezd a futását:

sudo systemctl enable valami.service

Ennyi.

(Azt is csinálhatod, hogy a két sorodat egy scriptbe teszed, és azt hívod meg az ExecStart-nál egyszer.)

2017. jún. 14. 09:01
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi szépen válaszoakt! Ezeket mindenképp elmentem későbbre!.

Közben pedig a két commandot betettem indítópult beállítási közé, és most elvileg jó.

2017. jún. 14. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!