Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi baja lehet a gépe (i) mnek?

Mi baja lehet a gépe (i) mnek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lenne pár problémám, örülnék ha végre így több év sz*pás után sikerülne végre megjavítani...

Kezdem azzal hogy van 4 gép összesen a háztartásban, abból 3 gépen Windows 7 Home Premium 64bit fut (van amin engedte aktiválni eredeti kóddal van amelyik DAZ laoderrel van aktiválva), mindhármon magas a seek error rate a hddken. Van az enyém ami Windows 10 Home 64bit 1703 verziójú, lehető legfrissebb, leteszteltem minden hardvert, semmi probléma nincs.

Térjünk akkor a problémákra. Ami mindegyik gépen jelentkezik az a youtube videó akadozás, körülbelül 0.5mpre akad meg csak a kép, 2 vagy 5mpig géptől függően. Az én gépemen van még ritkán kerregés is a hangfalból, Kaspersky vírusirtóval ez a kerregés gyakorivá válik, ezért egy jó ideje nem használom, több újrarakás is volt Kaspersky óta, így nem hagyhatott maga után semmit. Ami infót tudok vagy nem felejtek el azt leírom, bármi kérdés van hogy tudjatok segíteni nyugodtan írjátok le. Microsofttal felvettem a kapcsolatot ő azt szajkózta 10 percig hogy régi a BIOS verzióm ezért kisebb a teljesítménye, mikor írtam neki hogy 4 gép van, Windows 7 is van, nem reagált semmit.

Mióta kinyomtam a gépemen a fast bootot azóta a Windows gombra, keresőre és Feladatnézetre nem reagál, Gépház sem jön be, tálcai ikonok nem jönnek be, ha odahúzok egy új ikont minden eddigi megjelenik ott, addig nem. Az igaz hogy ha a fast boot be van kapcsolva akkor nem tudja a Windows frissíteni a fájlokat, mert az egyfajta hibernáció? Ha nem akkor megpróbálom visszakapcsolni, ha bejön...

Konfigok:

1.

Dell Optiplex 760 [link]

E7400 van benne, 4x512MB RAM, többit fejből nem tudom, de ott a leírásban.

2.

HP Pavilion g6-1003sh [link]

6GB RAM, a többi az ami a leírásban.

3. [link]

4. [link]

Drivereket Win10en hagyom hadd rakja fel, majd manuálisan felrakom a hang és VGA drivereket. (realtek.czről win8 64bit driver, nvidia.com 382.05) Win7en mindet én rakom fel, szintén gyártó oldaláról (főképp intel.com).

LatencyMon eredmény, az előző 2 féle tesztben nem voltak magasak az értékek:

[link]

Tört programból kizárólag Microsoft Office van és 2-3 játék, minden más eredeti. Az alábbi vírusirtók voltak fent, minddel ugyanez, sőt, valamelyik lassítja a netet:

Windows Defender (később bitcoin miner került bele ezért akadt minden, azóta újra lett téve, akkor pedig malwarebytes törölte belőle)

Avast Antivirus, Internet Security (lassú net)

Kaspersky Internet Security, Total Security (még lassabb net mint a többivel, még több kerregés, kékhalál)

Bitdefender Antivirus, Internet Security (lassú net)

A segítséget előre is köszönöm.

2017. jún. 9. 21:07
 1/3 Mr. V. ***** válasza:

Tube akadozás: tiltsd le a HTML5 videót. Ezt a google bejelentkezéssel is valahol meg lehet oldani magán a tube-n, de vannak böngésző kiegészítők (Operára biztosan), ami kényszeríti, hogy ne HTML5-öt használjon, illetve másik oldalon játssza le: playit.pk -re kell kicserélni a tube.com részt, minden ami mögötte van, az maradhat, ott le is tudod tölteni videóban és mp3-ban is.

Legújabb böngészővel sem működött, vagy 100%-os proci használatot okozott a html5 videó egy erős gépen, tehát még nem egy kifejlett dolog.

A HDD-t Victoria 4.47-el tudod tesztelni. Ha túl sok a lassú elérés (500ms feletti), akkor rövidesen adatvesztés várható, de jelenleg még képes olvasni, de már csak lassan.

A loader okozhat betöltési hibát. Érdemesebb Win7-nél a WGA Removert használni, mert nem piszkál a boot-ba.

Fast boot nincs 7 alatt szintén (8-astól van), csak Quick boot, de az se a 7-esben, hanem a BIOS-ban, ha az támogatja... ha nem, 7-esen belül is hiába állítod be.

A hivatalos leírás angolul:

As mentioned earlier, Quick Boot is a feature of BIOS and not of Windows 7 (or any version of Windows). Only from Windows 8, Fast Boot feature has been introduced.

Since BIOS settings and menu changes with manufacturers, you can refer your PC manual. Other wise, kindly post the model of the PC you're trying to enable Quick Boot.

Erről itt ír, mert a leírás szerint a kilépési fázis 7-esnél a "mindent bezár", míg 8-tól a kernel hibernálva lesz, nem bezárva:

This new Fast Startup mode is a hybrid of the traditional cold boot and resuming from hibernate option. In Windows 7, during a shutdown, the OS closes the user session and the kernel session. But in Windows 8, the kernel session is not closed, but it is hibernated. Unlike the full hibernate data, whose file size is very large, this “kernel only” or 0 Hibernation data file is much smaller. As a result, it takes much less time to write it to disk. Using this file during boot gives a substantial time-advantage while starting Windows 10/8.

A különbség itt látható:

[link]

Win10 alatt is célszerű minden drivert gyári lemezről telepíteni, mert sokmindent nem talál meg, vagy a lemezen újabb van... vagy pl. a hangkártyát sztereónak telepíti, holott 7.1-re képes.

A Defendert célszerű tiltani, használhatatlan és nagy helyet foglal, lassú.

Avast a leggyengébb... utána jön a NOD a gyengék között, majd a Kaspersky és az Avira, ami az Avastot vagy NOD-ot futtató gépeken közel 20 vírust talált még meg.

Az Avira, bár nem magyar és a gép indulásakor is ellenőriz, ezért kevés RAM esetében lassul az indulás, de a legbiztosabb vírusirtó. (Otthon és céges szinten is azt használom, azóta nincsenek problémák.) Korábban NOD volt a cégnél, de megmutattam a vezetőségnek, hogy egy NOD szerint tiszta gépen mennyit talált az Avira.

Avastot magángépeken találtam (mert tud magyarul), de az is hasztalan volt, mert hozzám hozták vírusirtásra.

Az Avira nem lassítja a netet, csak magát a Win betöltését, mert egyrészt ellenőriz már töltés alatt, másrészt amint lát netet, frissíti is magát (beállítás kérdése). Avira Professiona Security... már nem így hívják, újabb verzió újabb névvel, de az kevésbé áttekinthető, tehát érdemes egy régebbit letölteni és tiltani a frissítéseit, majd manuálisan fusebundle.zip-ből telepíteni az új adatbázisokat.

2017. jún. 28. 13:45
 2/3 A kérdező kommentje:

Szia!

'"Fast boot nincs 7 alatt szintén (8-astól van), csak Quick boot, de az se a 7-esben, hanem a BIOS-ban, ha az támogatja... ha nem, 7-esen belül is hiába állítod be. "

A fast bootot a win10re értettem, ott nyomtam ki, utána el is ba**ódott, rakhattam újra.

A youtube akadozás megoldódott az Adblock/Adblock Plus eltávolításával. Defendert kinyomtam, és felraktam az Avirát ahogy ajánlottad, ez már nem lassítja be a netemet, köszönöm. SSDm van, így a bootot sem lassítja le. :)

A kerregés viszont igen, valószínűleg még úgy is hogy a SMART semmit nem ír, az lehet a ludas, bár fogalmam sincs, de most már nem is nagyon érdekel, venni nem fogok újat egy jó ideig az biztos, addig meg elviselem...

Kösz szépen a segítséget.

UI: Victoria 4.47et megnézem azért.

2017. jún. 30. 18:31
 3/3 A kérdező kommentje:
Lefuttattam, 0 hiba, 0 figyelmeztetés.
2017. jún. 30. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!