Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Nem értek hozzá egyáltalán,...

Piriiiii kérdése:

Nem értek hozzá egyáltalán, de hdd-t szeretnék venni Asus márkájú laptopba, mit kell hozzá figyelembe vennem?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, lényeges, hogy milyen laptopba szeretnék tárhelyet venni, nem mindegy, milyet veszek. Jelenleg csupán 110 gb körüli hely van rajta, ezt szeretném kibővíteni (ha lehet egyáltalán bővíteni, és nem csak kicserélni). Vagy tök mindegy, mi a laptop és mi a hdd típusa? És amúgy a hdd és az ssd közt mi a különbség, illetve rakhatok bele ssd-t is, ha akarok? Egyébként azt hiszem, a laptopban ssd van.
2017. jún. 7. 10:57
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A fizikai méretet és a csatolófelületet kell nézni, mást nem.
2017. jún. 7. 11:08
 2/9 anonim ***** válasza:
89%

Valószínűleg a laptopodban SATA 3 csatlakozós SSD van, persze ha szerencséd van, akkor m.2-es csatlakozóval ellátott SSD. Utóbbi azért lenne szerencsés, mert jóval kisebb és tudnál bele HDD-t tenni anélkül, hogy az SSD-t ki kellene venned.

Ha SATA csatlakozós SSD-d van, az méretben akkora kb, mint egy 2,5 colos merevlemez, viszont ebben az esetben két módon tudnál HDD-t beletenni:

Kiveszed az SSD-t és használsz helyette egy nagyobb tárhelyű HDD-t. A HDD-nél annyira kell figyelni, hogy 2,5 colos méretű legyen és lehetőleg 7200rpm-es, mert az gyorsabb.

Na ez az egyik módszer, ezt nem ajánlom, mert a HDD (merevlemez) SOKKAL LASSABB, mint az SSD. Magyarán ha kiveszed az SSD-t és helyére HDD-t teszel, akkor arra teszed a rendszert és lassabban töltené be a gép a dolgokat.

A másik módszer az, hogy eltávolítod az optikai meghajtót (DVD meghajtót) és a helyére veszel egy HDD beépítő keretet. Ez akkora, mint az optikai meghajtó, de ebben van egy 2,5 colos HDD-nek hely. Így megmarad elsődleges rendszer partíciónak az SSD és nem kell újratelepítened a rendszert, marad ugyan olyan gyors és mellé lesz még a HDD tárhelye, de nem lesz optikai meghajtód.

Ha a laptopodban m.2-es SSD van, akkor szerintem van benne hely még másik SSD vagy HDD-nek.

Szóval a lényeg: 2,5 colos méretű HDD-re van szükséged (asztali gépekbe jellemzően 3,5-es kerül). Lehetőleg 7200rpm-es legyen,mert gyorsabb mint az 5400-as.

Az SSD sokkal gyorsabb, mint a HDD, mivel nincsenek benne mozgó alkatrészek, míg a HDD-ben van lemez és a HDD-nek ezáltal nagyobb a meghibásodási arányuk is.

Milyen típusú laptopod van?

2017. jún. 7. 11:31
 3/9 anonim ***** válasza:
19%
Asus-t semmiből ne vegyél a jövőben.
2017. jún. 7. 12:06
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a kimerítő választ. :)

Semmiképp sem szeretném a rendszert lelassítani. A legjobb az volna, ha a rendszer maradna az eddigi helyén, amiről ugyanúgy töltődik be, mint eddig (tehát a valószínűsíthetően meglévő ssd-ről).

Asszem ilyen: [link]

További adatok: [link]

2017. jún. 7. 12:11
 5/9 A kérdező kommentje:
Miért, mi a baj az Asus-szal?
2017. jún. 7. 12:12
 6/9 A kérdező kommentje:

Valamelyik nap egy barátommal szétszedtük a gépet, hogy kitakarítsuk, akkor azt hiszem, ssd-t láttam benne, de nem tudom, milyen pontosan, most meg inkább nem szedem szét újra.

De inkább költök majd rá többet, csak ne lassuljon be.

2017. jún. 7. 12:14
 7/9 anonim ***** válasza:
11%
Majd meglátod, amint szervizelni kell majd garancia időn belül. Kívül meg, inkább egésd el ha baja lesz egyszer.
2017. jún. 7. 13:07
 8/9 A kérdező kommentje:
Használtan szereztem egy programozótól, bő féléve van nálam, eddig nagyon is meg vagyok elégedve vele.
2017. jún. 7. 13:11
 9/9 Szabómarci001 ***** válasza:
Nézd meg, mennyit tud kezelni a laptop(itt a memória méretére gondolok), és amennyit kezell, egyel kisebbet vegyél a maximálistól, hogy nehogy tönkretegye a hdd-t.
2017. jún. 7. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!