A system fájlok túl sok helyet foglalnak. Összesen 1T helyem van, windows 10 mellett. És a windows 884GB helyet foglal, valoszinuleg hiba miatt. Mit csinaljak?
Valószínűleg nem foglalnak el annyit.
Szerintem te úgy érted, hogy csak egy C partíciód van és nincs D, stb...
Mikor fel lett telepítve a rendszer, nem lett több partíció létrehozva, csak egy amin a rendszer van...
Egy létrehozott 884Gb-os partíciót nem tudom hogyan lehetne már több felé osztani. Utólag lehet meg lehet csinálni programmal, tán olvastam valahol.
De én nem tökölnék vele, újratelepíteném a rendszert és mikor ki kell választani azt, hogy melyik partícióra telepítsük. Törölném a meglévő 884 Gb-osat és létrehoznék egy 100Gb-osat és egy 784Gb-osat és a 100-asra tenném a rendszert...
Csinálj egy lemezkarbantartást. Futtatásba (win gomb +R):
cleanmgr
jelöld ki:
C:
majd rendszerfájlok törlése. Rakj mindenhova pipát, és okézd le, majd fájlok törlése. Sokáig fog futni. Ha megvan akkor szintén futtatásba:
dfrgui
Várd meg, amig lefut a töredezettségmentesítés, majd szintén futtatásba:
diskmgmt.msc
A lemezkezelés ablakban így tudod csökkenteni a C: méretét:
https://www.youtube.com/watch?v=Gi-tRu_PvJM&ab_channel=BlueE..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!