Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen megoldással szedhetném...

Milyen megoldással szedhetném le az énekes hangját egy felvételről, hogy a zene viszont ott maradjon?

Figyelt kérdés

Próbáltam már két programmal, hogy a Hz szerint beállítva a szűrést, de lehetetlen, egyrészt elcseszi az egészet, na meg kiszed más hangot is akkor, nem csak az énekesét.

És ez koncertfelvétel, nagyon egyedire sikerült előadás, ezért kell pont ennek a zenéje, nem jó más, de hogy tudnám eltüntetni róla az énekes hangját?

2017. máj. 28. 11:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Sehogy. Csak ha megvan a sávonkénti felvétel, külön a hang stb.
2017. máj. 28. 11:57
 2/5 anonim ***** válasza:

Van egy klasszikus (azért klasszikus, mert a számítógépes hangrögzítés előtt használatos volt) barkácsmódszer (nem mindig válik be), ami sztereó felvételeknél használható több kevesebb sikerrel: ki kell vonni egymásból a két csatornát. Ez által az azonos fázisban levő hangok - amelyek a sztereó hantérben középre vannak pozicionálva - eltűnnek. Jó esetben ez az énekes hangja, de a lábdobot is oda szokták pozicionálni, úgyhogy az is elveszhet.

A hangszerkesztő programokban ezt vocal remover néven szokták emlegetni.

2017. máj. 28. 12:09
 3/5 A kérdező kommentje:

de nekem a vocal remover funkcióval se sikerült ...

egyébként kb 5 éve mondott vki egy szintén nagyon kezdetleges barkácsmódszert, ahogy végül is el nem tűnt csak nagyon lehalkult az énekes hangja, viszont nem emlékszem már rá. azt tudom h semmiféle progit nem igényelt, valamit itt kellett bűvészkedni a gép alapbeállításaival ... de mit?

2017. máj. 28. 12:20
 4/5 tabaki ***** válasza:

@#3:

Furcsa lenne, ha jól is emlékeznél, meg a módszer is működött volna. Általában még a #2 által javasolt egyszerű szükségmegoldás adja a legtűrhetőbb eredményt, de ahhoz is kell program (pl. Audacity vagy Winamp).

2017. máj. 28. 20:22
 5/5 A kérdező kommentje:
és de működött, ha lesz időm végig nézegetem itt a 3 évvel ezelőtti kéréseket is, mert sztem pont itt mondta vki
2017. máj. 30. 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!