Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » "system failed to boot several...

"system failed to boot several times"?

Figyelt kérdés

Adva van egy gép, többnyire 1-1,15 éves hardverekkel:

Asrock H81M alaplap

XFX 430-as táp

i5 4460

gtx 1050ti

8 gb ddr 3

2 darab kingston v300 120 GB ssd

Kb. egy hónapja kezdődött, hogy a rendszer nem indult, hanem volt egy 20-40 másodperc várakozási idő, fekete képernyő, majd utána a bios pittyenés és a címben szereplő hibaüzenet. 10 másodperc visszaszámlálás után pedig gond nélkül elindult a windows és teljes terhelésen is bírt mindent. (tehát táp, ram, cpu, ssd-k hibája kizárva, minden kábel a helyén).

Mára eljutottunk oda (tulajdonképpen ma), hogy 10-ből ha egyszer elindul, de ott is vagy 5 percet kell várni, hogy a hibaüzenet és a bios pittyenet bejöjjön.

SSD-k leválasztott állapotát megnéztem, akkor sincs változás, nem jön be bios. Pedig legalább azt fel kellene dobnia, hogy nem talál oprendszert. Így 'szerencsére' nem az adattárakkal van bibi. Nem dob fel procihibát, így azzal sincs baj. Nem dob fel ramhibát, így az is jó. Ez alapján az alaplapig akkor visszavezethető a hiba. De mivel többnyire a biosig sem jutok el, nem tudom azt alapállapotra sem visszaállítani, hogy leteszteljem, úgy javul e a helyzet.

Mi okozhatja? Alaplapi elem? Régebben más gépeknél amikor merült az elem, ott elsőre, egyértelmű hibaüzenet volt, F2-es továbblépési opcióval.

Itt meg ötször próbál bebootolni a hibátlan lemezről, és biost sem kapok.

2017. máj. 26. 11:10
 1/1 A kérdező kommentje:
BIOS update oldotta csak meg
2017. máj. 27. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!