DVI-D D-SUB átalakitot lehet kapni Pesten valamilyen üzletben?
Inkább egy DVI-s monitort vegyél, mindenképpen jobban jársz. Igaz, drágább, de jobb minőségű is és biztonságos.
DVI-D - D-Sub átalakítás csak külső áramellátású, aktív átalakítóval lehetséges. Én egy RCA - D-Sub átalakítót rendeltem Kínából, 3000 Ft volt, ez is aktív eszköz. Néhány hónap után elégette a vezetékeket, még szerencse, hogy észrevettem és nem égett le a ház, már vörösen izzott a vezeték, pedig az eszköz nem is volt bekapcsolva, csak a monitor volt áram alatt és az RCA-s eszköz, de mindkettő kikapcsolva.
D-sub: analóg
DVI-I: analóg+digitális (a különálló 4 lábon megy az analóg jel)
DVI-D, és minden újabb csatlakozó: digitális
Azért van a mai videokártyákon csak DVI-D, HDMI, DisplayPort etc., mert így nem kell analóg jelet, szinkronjelet generálni a videokártyán, lespórolható a csak ezt a célt szolgáló elektronika. D-sub jelet tehát csak külön jelátalakítóval fogsz csinálni a DVI-D jelből. És akkor ki lehet sakkozni, hogy akarsz-e jelátalakítóra költeni. Most lehet, olcsóbban kijössz vele, mint egy új monitorral, de ha esetleg a régi monitor el találna romlani, akkor venned kell egy másikat, amin már valsz lesz digitális bemenet, így felesleges lesz az átalakító. Ha meg az átalakító romlik el, akkor vagy veszel egy újat sok pénzért, vagy végre tényleg rászánod magad a monitor cseréjére. Szóval az átalakító ára hosszú távon kidobott pénz, míg a monitort most még el tudod adni, és egy újabb, lehetőleg HDMI bemenetes monitorral jó sokáig elleszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!