Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » DVI-D D-SUB átalakitot lehet...

DVI-D D-SUB átalakitot lehet kapni Pesten valamilyen üzletben?

Figyelt kérdés
Helló. Kábé vagy 1000 oldalt átnéztem, de mindenhol DVI-I csatlakozó van, és már nagyon idegesít , hogy legtöbb helyen felsem tüntetik normálisan a csatlakozót. Esetleg valami reális áron (maximum 2-3 ezerig) lehetséges találni személyes átvétellel működő átalakítót? Edigital, Aqua-t néztem, 9500 FT-t nem szívesen adok ki erre a célra.
2017. máj. 24. 21:33
 1/9 anonim ***** válasza:

Inkább egy DVI-s monitort vegyél, mindenképpen jobban jársz. Igaz, drágább, de jobb minőségű is és biztonságos.

DVI-D - D-Sub átalakítás csak külső áramellátású, aktív átalakítóval lehetséges. Én egy RCA - D-Sub átalakítót rendeltem Kínából, 3000 Ft volt, ez is aktív eszköz. Néhány hónap után elégette a vezetékeket, még szerencse, hogy észrevettem és nem égett le a ház, már vörösen izzott a vezeték, pedig az eszköz nem is volt bekapcsolva, csak a monitor volt áram alatt és az RCA-s eszköz, de mindkettő kikapcsolva.

2017. máj. 24. 21:59
 2/9 A kérdező kommentje:
Most vettem egy videókártyát és sajnos nem engedhetem meg magamnak a monitort, de lehet veszek inkább egy HDMI-D-SUB átalakított. Először nem akartam mert üzletekben eléggé drága, de hardver aprón szerencsére 2000-ért már lehet vásárolni.
2017. máj. 24. 22:04
 3/9 anonim ***** válasza:
Abból is csak az aktív eszközök azok, amik működnek is. Persze átalakító elektronikának is kell lenni benne, ahhoz kell a külső táp. Ha csak egy vezeték az egész, felesleges megvenni, nem fog működni.
2017. máj. 24. 22:16
 4/9 anonim ***** válasza:
Amúgy biztos, hogy a videókártyán DVI-D van? Annyira nem vagyok járatos a mai videókártyákban, de régen DVI-I volt rajtuk, amiben ott van az analóg jel is, ezeket rá lehet dugni D-Sub-ra.
2017. máj. 24. 22:20
 5/9 A kérdező kommentje:
sajnos ige. Eloszor hulyenek neztem.magam mert neten nem nagyon talalni efele atalakitot. Ez mondhatni uj kartya mem ertek az efele.csatlakozo generaciokhoz. De ugyerzem a dvi d.elegge regi lehrt. Asszem 24*1es vqgy hogy irjak. A tuskek utan fektetve egy vonal van. :D
2017. máj. 25. 01:11
 6/9 A kérdező kommentje:
helyesiraser.sry ezen az oldalon mas billentyuzet van a.teledonon.
2017. máj. 25. 01:13
 7/9 anonim ***** válasza:

D-sub: analóg

DVI-I: analóg+digitális (a különálló 4 lábon megy az analóg jel)

DVI-D, és minden újabb csatlakozó: digitális

Azért van a mai videokártyákon csak DVI-D, HDMI, DisplayPort etc., mert így nem kell analóg jelet, szinkronjelet generálni a videokártyán, lespórolható a csak ezt a célt szolgáló elektronika. D-sub jelet tehát csak külön jelátalakítóval fogsz csinálni a DVI-D jelből. És akkor ki lehet sakkozni, hogy akarsz-e jelátalakítóra költeni. Most lehet, olcsóbban kijössz vele, mint egy új monitorral, de ha esetleg a régi monitor el találna romlani, akkor venned kell egy másikat, amin már valsz lesz digitális bemenet, így felesleges lesz az átalakító. Ha meg az átalakító romlik el, akkor vagy veszel egy újat sok pénzért, vagy végre tényleg rászánod magad a monitor cseréjére. Szóval az átalakító ára hosszú távon kidobott pénz, míg a monitort most még el tudod adni, és egy újabb, lehetőleg HDMI bemenetes monitorral jó sokáig elleszel.

2017. máj. 25. 09:49
 8/9 A kérdező kommentje:
Értem. Tehát akkor a DVI-D a legújabb. Ez jó tudni, nagyon szépen köszönöm a válaszokat, viszont igen, most nyáron majd szeretnék venni új monitort :D
2017. jún. 1. 20:54
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem a legújabb, több változatot csináltak belőle eleve, de ez részletkérdés. Csak újabban már csak a digitálisat teszik a kártyákra, mert így olcsóbb és lassan már mindenki csak azt használ, kezdenek kikopni a vga-s monitorok. Bár kisebb, olcsóbb monitorok még mindig csak vga-sak.
2017. jún. 3. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!