Magyarországon milyen online backup megoldást ajánlotok?
Számtalan megoldást találtam, de javarészt ezeknek csak amerikai adatközpontjai vannak, ahová kifejezetten lassú a kapcsolat, amik meg európában vannak, azok túlárazottak.
Valami olyat keresek, ami online, nem túl drága, megbízható, nagy a tárhelye.
Elvárások:
-legalább 1TB tárhely, de inkább 2TB
-60 euró/év alatt
-valamennyire legyen biztonságos (pl kétlépcsős azonosítás, AES titkosítás, stb)
Előre is köszönök minden választ!
Tudtommal Google-nek is, M$nek is már van EUban adatközpontja. (jogi szabályok miatt is)
Mi az a sebesség ami lassú? Nem lehet, hogy a te net szolgáltatódnak van kevés sávszélje Magyarországon kívül?
Értem. Nehézügy, nem tudom.
Esetleg fogadd el, hogy az első szinkron az ennyire sok idő lesz, utána már minden könnyebb.
Vagy többet fizetsz pl egy GoogleDrive-ért.
Vagy veszel/bérelsz egy RAID0-s szerver táhelyet is annyi.
Én is ezen gondolkodtam. :D Főleg, hogy van itthon elfekvőben 1-2 nem használt 1 terrás merevlemez. A kettőt összefűzni egy RAID1 tömbbe (hogy legyen redundancia) és azt felcsatlakoztatni backupkor (mondjuk hetente egyszer). Valszeg ez a legjobb megoldás.
Köszönöm a válaszod! ;)
A célodat nem mondtad, de akkor már NASba kell rakni azt a két HDD-t. (persze vannak 5lemezes NASok is)
NAS-t mindig elérnéd, gigabites háló esetén gyors is.
Továbbá kintről is elérhető lehet akár VPN-nel, akár valami felhős megosztással.
Tehetsz egy próbát a Crashplan-nel. Ugyan nem hazai, de nekem egyáltalán nem tűnt lassúnak.
Egy évre 59.99 USD (ha egy évre előre kifizeted), a keretbe így belefér. A tárhely korlátlan, és ez tényleg egy tényleges backup megoldás, ellentétben mondjuk egy Google drive megoldással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!