Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Magyarországon milyen online...

Magyarországon milyen online backup megoldást ajánlotok?

Figyelt kérdés

Számtalan megoldást találtam, de javarészt ezeknek csak amerikai adatközpontjai vannak, ahová kifejezetten lassú a kapcsolat, amik meg európában vannak, azok túlárazottak.

Valami olyat keresek, ami online, nem túl drága, megbízható, nagy a tárhelye.

Elvárások:

-legalább 1TB tárhely, de inkább 2TB

-60 euró/év alatt

-valamennyire legyen biztonságos (pl kétlépcsős azonosítás, AES titkosítás, stb)

Előre is köszönök minden választ!

2017. máj. 15. 15:34
 1/8 Derwer ***** válasza:

Tudtommal Google-nek is, M$nek is már van EUban adatközpontja. (jogi szabályok miatt is)

Mi az a sebesség ami lassú? Nem lehet, hogy a te net szolgáltatódnak van kevés sávszélje Magyarországon kívül?

2017. máj. 15. 16:04
 2/8 Derwer ***** válasza:
Igaz, GDrive az nem férne bele a 60eur/évbe.... Nem tudom amúgy, akkor ki az aki a Google-nál jelentősen alacsonyabb áron tudná adni. Max kellő redundancia nélkül... (de akkor kell egy szerver tárhely magyarországon és akkor arra szinkronizálsz)
2017. máj. 15. 16:10
 3/8 A kérdező kommentje:
300Mbps fel és le a sávszélem, ennek a 80%-a külföldön is garantált. A Backblaze-zel pl 205ms a ping és 10-15 mbps a feltöltés, amivel kb két hét lenne minden adatomat feltölteni. Mondjuk egy olyan 50 mbps-t már elfogadhatónak mondanék
2017. máj. 15. 16:12
 4/8 Derwer ***** válasza:

Értem. Nehézügy, nem tudom.

Esetleg fogadd el, hogy az első szinkron az ennyire sok idő lesz, utána már minden könnyebb.

Vagy többet fizetsz pl egy GoogleDrive-ért.

Vagy veszel/bérelsz egy RAID0-s szerver táhelyet is annyi.

2017. máj. 15. 16:18
 5/8 Derwer ***** válasza:
Egyébként egy otthoni NAS, valamilyen felhő vagy VPN okosítással nem lehet megoldás?
2017. máj. 15. 17:30
 6/8 A kérdező kommentje:

Én is ezen gondolkodtam. :D Főleg, hogy van itthon elfekvőben 1-2 nem használt 1 terrás merevlemez. A kettőt összefűzni egy RAID1 tömbbe (hogy legyen redundancia) és azt felcsatlakoztatni backupkor (mondjuk hetente egyszer). Valszeg ez a legjobb megoldás.

Köszönöm a válaszod! ;)

2017. máj. 16. 10:13
 7/8 Derwer ***** válasza:

A célodat nem mondtad, de akkor már NASba kell rakni azt a két HDD-t. (persze vannak 5lemezes NASok is)

NAS-t mindig elérnéd, gigabites háló esetén gyors is.

Továbbá kintről is elérhető lehet akár VPN-nel, akár valami felhős megosztással.

2017. máj. 16. 12:42
 8/8 anonim ***** válasza:

Tehetsz egy próbát a Crashplan-nel. Ugyan nem hazai, de nekem egyáltalán nem tűnt lassúnak.

Egy évre 59.99 USD (ha egy évre előre kifizeted), a keretbe így belefér. A tárhely korlátlan, és ez tényleg egy tényleges backup megoldás, ellentétben mondjuk egy Google drive megoldással.

2017. máj. 19. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!