Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Linpus linux-nál miért nem...

Linpus linux-nál miért nem tudok bootolni?

Figyelt kérdés

Vettem egy PACKARD BELL EasyNote E69AP notebook-ot és miért is ne linpus linux van a gépen de a virtuális része nincs. Próbálok bootolni telepítőt cd/dvd,pendrive de nem ismeri fel és a boot menü átrendezése után is csak a linux... Próbáltam F12 segítségével kiválasztani miről bootoljon de halott téma mivel csak a hdd-t ismeri fel.

Ami érdekes lehet még hogy a telepítő tökéletesen működik mármint a dvd viszont a pendrive első használatos mert eddig nem volt telepítőm pendriv-on most csináltam video alapján de teljesen mindegy mert nem akarja felismerni pedig az asztalin tökéletes használatot produkál. A biosom csakis kizárólag uefi vagyis nem tudtam másra állítani és lehetőség se volt.

A segítségeket előre is köszönöm.

2017. máj. 12. 15:48
 1/9 A kérdező kommentje:

Nem vagyok egy merő gépzseni de azért valamennyire értek hozzá...

Szóval szeretnélek megkérni titeket hogy legyetek elnézőek és hétköznapi nyelven megfogalmazva próbáljátok elmagyarázni ha esetleg tudjátok a megoldást.

2017. máj. 12. 16:00
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha a grub jön be bootnál, onnan már bármit beboot-olhatsz.

[link]

2017. máj. 12. 16:44
 3/9 A kérdező kommentje:

Nekem ez kínai semmit nem értek belőle...

De esetleg ha te kitudsz belőle szedni valamit és azt röviden tömören letudnád nekem írni annak nagyon örülnék.

2017. máj. 12. 16:52
 4/9 A kérdező kommentje:

https://www.youtube.com/watch?v=9Qc_mdemReE

ezen a videón próbáltam tájékozódni annyi problémával hogy a videón minden tökéletes...

Gondolom a legacy beállítás miatt de sajna nekem olyanom nincs így a boot menünél nemismer fel semmit.

Így holtponthoz jutottam.

2017. máj. 12. 16:54
 5/9 A kérdező kommentje:

Megugyebár én windowsal próbálkoztam nem ubuntuval de szerintem ez nem lehet zavaró tényező.

Mivel addig se tudtam eljutni hogy bootoljak.

2017. máj. 12. 16:56
 6/9 anonim ***** válasza:

Itt azt írják, hogy bekapcsolás után F8-ra jön be a boot menü. (Packard Bell)

[link]

Esetleg próbálhatod még a legacy boot beállítást...

2017. máj. 13. 03:17
 7/9 anonim válasza:
Rufus segítségével készíts GPT partíciós sémának megfelelő telepítő pendrive- ot (GPT partition scheme for UEFI) bármilyen Linux vagy Windows iso kép fájlból. Bios- ban aktiváld az F12 üzemmódot. Reboot, F12, kiválasztod a pendrive- ot.
2017. máj. 13. 10:46
 8/9 Tom Benko ***** válasza:
A média bootolható amúgy? Másik gépen tudsz róla bootolni?
2017. máj. 13. 14:33
 9/9 A kérdező kommentje:

Mint ahogy írtam CSAK uefi szóval ezáltal nincs legacy...

A pendrive,cd,dvd működőképesek

Amúgy végül megoldottam a problémát!

Visszavittem a halálba és visszaadták a pénzt.

2017. máj. 19. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!