Linpus linux-nál miért nem tudok bootolni?
Vettem egy PACKARD BELL EasyNote E69AP notebook-ot és miért is ne linpus linux van a gépen de a virtuális része nincs. Próbálok bootolni telepítőt cd/dvd,pendrive de nem ismeri fel és a boot menü átrendezése után is csak a linux... Próbáltam F12 segítségével kiválasztani miről bootoljon de halott téma mivel csak a hdd-t ismeri fel.
Ami érdekes lehet még hogy a telepítő tökéletesen működik mármint a dvd viszont a pendrive első használatos mert eddig nem volt telepítőm pendriv-on most csináltam video alapján de teljesen mindegy mert nem akarja felismerni pedig az asztalin tökéletes használatot produkál. A biosom csakis kizárólag uefi vagyis nem tudtam másra állítani és lehetőség se volt.
A segítségeket előre is köszönöm.
Nem vagyok egy merő gépzseni de azért valamennyire értek hozzá...
Szóval szeretnélek megkérni titeket hogy legyetek elnézőek és hétköznapi nyelven megfogalmazva próbáljátok elmagyarázni ha esetleg tudjátok a megoldást.
Ha a grub jön be bootnál, onnan már bármit beboot-olhatsz.
Nekem ez kínai semmit nem értek belőle...
De esetleg ha te kitudsz belőle szedni valamit és azt röviden tömören letudnád nekem írni annak nagyon örülnék.
https://www.youtube.com/watch?v=9Qc_mdemReE
ezen a videón próbáltam tájékozódni annyi problémával hogy a videón minden tökéletes...
Gondolom a legacy beállítás miatt de sajna nekem olyanom nincs így a boot menünél nemismer fel semmit.
Így holtponthoz jutottam.
Megugyebár én windowsal próbálkoztam nem ubuntuval de szerintem ez nem lehet zavaró tényező.
Mivel addig se tudtam eljutni hogy bootoljak.
Itt azt írják, hogy bekapcsolás után F8-ra jön be a boot menü. (Packard Bell)
Esetleg próbálhatod még a legacy boot beállítást...
Mint ahogy írtam CSAK uefi szóval ezáltal nincs legacy...
A pendrive,cd,dvd működőképesek
Amúgy végül megoldottam a problémát!
Visszavittem a halálba és visszaadták a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!