Windows 10 Home alatt nem indul el minden játék?
A számítógépem most volt szervízben. Előtte Windows 7 Ultimate volt rajta, és kiválóan futott a Need For Speed Rivals. A szervízben viszont Win10 Home-ot tettek rá, ezzel már nem indul. Az MVSCR110.dll file-t hiányolja, pedig az a file benne van a System32 mappában, mindenesetre letöltöttem és kicseréltem a file-t. Ugyanúgy nem látja.
Most újra kell telepítenem a rendszert, és tegyek rá Win10 Ultimate vagy hasonlót? Vagy rá lehet valahogy bírni a Home-ot, hogy elindítsa?
Üdv.
Pár kérdeésem lenne még hozzá elöte a windows 32bit vagy 64bit volt illetve most milyen van rajta?
Helló!
A 7 is 64 bites volt, most a 10 Home is az.
"Az MVSCR110.dll file-t hiányolja, pedig az a file benne van a System32 mappában, mindenesetre letöltöttem és kicseréltem a file-t."
Nem szabad ilyet csinálni, te okozol kárt ezzel. Töröld ki onnan, majd rakd fel a rendes vcredist telepítővel, ahogy kell. Ott lesz a játék mappájában valahol. A játék telepítésekor az is települt volna, ha te nem bíráltad volna felül. Hidd el, hogy a fejlesztők jobban tudják, mi kell hozzá, mint te. Íme a bizonyíték.
Természetesen az első néhány kísérlet során semmit sem módosítottam, mindent hagytam az eredetiben, mivel jómagam is úgy voltam vele, hogy az eredeti az igazi. De csak nem indult, bármivel is próbálkoztam. Ezek a próbálkozások azt jelentik, hogy telepítettem a Visual C++ 2012, 2013 és 2015-ös verzióit, a lehető legfrissebb drivert tettem fel a VGA-hoz (GTX 750Ti), telepítettem Direct X-et is, sajátját, majd a Battlefield 1 telepítésekor még többet frissített.
Csak ezek után szántam rá magam arra, hogy megpróbálom kicserélni a file-t sajna ez sem hozott megoldást.
Az az érdekes, hogy a Battlefield 1 tökéletesen megy még így is, a Rivals meg ugyanazon üzenetet feldobálva nem indul. Még mindig hiányolja az msvcr110.dll-t, amikor az ott van neki a System mappában, és az új visual még felül is írta, amit én tettem bele "kézzel".
Most már igazán nem tudom, mi baja van. :S
Továbbra is zöldségeket beszélsz.
1. VS 2012 óta a vcredist frissítések NEM kumulatívak. Nem jó a legfrissebbet feltenni, konkrétan azt a verziót kell, amihez a játékoz fordították.
2. A fájl helye nem a system mappában van, hanem a winsxs-ben, a megfelelő konfigurációval ellátva, hogy csak az töltse be, aminek szüksége van rá. Pont azért, mert ezer verzió létezik belőle.
3. A system mappába rakott fájl ezt teljesen felülírja, és minden programot arra kényszerít, hogy azt az adott verziót töltse be, ne a magáét. Ha azzal éppen nem működik, akkor nem működik. Ezzel szívsz te éppen most.
Megoldás: System mappákból törölni, játék könyvtárában a telepítőt megkeresni, és azt felrakni. Működni fog, és csak így fog működni.
Nagyon szépen köszönöm! Végül elindítottam, feltettem neki a Visual C++ 2012-t, és most már jó.
Mindenkinek köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!