Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan lehet az erőszakosabb...

Hogyan lehet az erőszakosabb böngészőn belül lévő vírusokat kiirtani?

Figyelt kérdés

Lassan egy hónapja már, hogy a gépünkön lévő böngészők(chrome és firefox) folyamatosan elkapnak valamiféle vírust. Erőszakosan beállítja magát a kezdőlapnak, még a keresőnek is..

2X telepítettük újra a gépet, próbáltuk megkeresni a forrást, amit egy programmal sikerült is megtalálni, eltávolítani, de egy két nap múltán ugyanúgy megjelent csak más néven futott, ha jól emlékszem volt egy Luckystar site, most pedig funnysearching.

Remélem valaki tud segíteni, mert mi már nem tudjuk mit lehetne tenni.

2017. ápr. 27. 23:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Malwarebytes antimalware. Próbálj ezzel egy malware keresést futtatni, és a talált dolgokat meg karanténba, aztan indítsd újra ls nézd meg hátha sikerült. Vagy másik lehetőség az hogy megnézed a böngészőben a beépülő modulokat és itt keresel valamit ami ezt okozhatja. Aztán próbáld eltávolítani, ha nem megy keress rá hogy *adott bővítmény neve* removing és a kiadott találatok alapján próbáld követni az utasításokat hogy eltávolítsd. Ha nagyon nehezen eltávolítható akkor akár a registry-ket is szerkesztgetni kell.
2017. ápr. 27. 23:50
 2/4 levis56 ***** válasza:
Ha újra telepíted a gépet akkor nem lehet vírusos. Ha ugyan azokat a programokat telepíted amit előtte akkor azok közül fertőzött valamelyik vagy bővítmények között van a gubanc. Programot csak a gyártó hivatalos oldaláról tölts le. Adobe flash playeren kersztűl is bekaphatsz valamit,frissíteni kell a legújabb változatra.
2017. ápr. 28. 08:41
 3/4 anonim ***** válasza:

A második válaszolónál a pont, az esetek 99%-ában a felhasználó által telepített programokkal együtt mászik fel a malware is a gépre.

Általam ismert, bizonyítottan malware-telepítős programok:

µTorrent

Daemon Tools

KMPlayer

Ezek szinte mindenki gépén fent vannak, és nem tudjátok, hogy miért "vírusos" mindig a böngészőtök. Hát ezért.

A Malwarebytes egyre hanyagabb (sok mindent nem vesz észre), én inkább az AdwCleanert vagy a Spybot Search&Destroyt ajánlom.

2017. ápr. 28. 09:15
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, sajnos ezeket mind feltelepítettük már, az egyik meg is találta a hibát, töröltük, de 2 napra rá újra megjelenik a böngészőben.

Apukám most mondta hogy a firefoxból már sikerült, de most ahogy hazaértem és bekapcsoltam a Chromeot ugyanúgy benne van. Valószínűleg a chromeba épült be a vírus, pedig semmiféle bővítményt nem töltöttem le, eddig ad ADblock volt fent csak.

2017. ápr. 30. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!