Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » CD írás gyári autó rádióhoz?

CD írás gyári autó rádióhoz?

Figyelt kérdés
Adott egy 2006os gyári autó rádió, amibe csak CD-t lehet tenni, USB/AUX nincs. Vettem MAXELL CD-R lemezt. Kiírtam ugyanúgy, mint egy előző TDK CD-RW lemezt. A régi lemezt hibátlanul, szépen lejátsza, de a CD-R lemezre errort ír. Mi lehet a gond? A zenét MP3ba tettem mindkét lemezre, ugyanolyan gyorsasággal írtam ki. MP3 helyett WAV formátum kellene? Vagy csak CD-RW-t ismer fel a rádió, és maga a CD-R lemez nem támogatott neki? Esetleg más tippek? Nem vagyok tapasztalt ezen a téren, a segítséget köszönöm.

2017. ápr. 14. 15:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy viszi az a rádió az MP3-at? Az én 2007-es kocsim rádiója csak a sima audio CD-t viszi.

Egyébként a számítógép lejársza rendesen azt a CD-t? Mert lehet, hogy egyszerűen nem sikerült az írás. Olyan nemigen van, hogy a sima CD-R-t nem viszi, de a CD-RW-t igen, inkább fordítva szokott lenni.

2017. ápr. 14. 15:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Mind a 2 CD-re MP3ba írtam a zenéket. Számítógép mind a 2 CD-t lejátsza tökéletesen. Szerinted a formátummal van a gond? WAV formátumba próbáljam meg esetleg átkonvertálni az MP3-t és úgy kiírni? ui: ment a zöld pacsi :)
2017. ápr. 14. 15:44
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem szokása a médialejátszó eszközöknek a wav lejátszása. Értelme sincs sok, mivel tömörítés hiányában méretben ugyanott van, mint a szabványos audió cd. Akkor meg már érdemesebb szabványos audió cd-t írni.

Esetleg benne lehet a pakliban, hogy manapság az optikai írható lemezek nagy átlaga borzalmas minőségű, a lejátszód meg nagyon régi. A kettő együtt eredményezheti azt, hogy nem tudja beolvasni. Ha nem sajnálod a pénzt, próbálj keresni valami drága, minőségi lemezt, és arra is megírni. Hátha azt majd beolvassa. Ha mégsem, akkor persze úszott a befektetés...

2017. ápr. 14. 15:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy eltérő az mp3 bitrátája.

Lehet, hogy a változó bitrátával (VBR) nem birkózik meg, csak az állandóval (CBR).

2017. ápr. 14. 16:24
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, régebbi lemezt kellett vennem (1x-4x-eset), és sokkal kisebb sebességgel kiírni a zenéket, így tökéletesen, és szépen szól! (gondoltam leírom, hátha jól jön másnak!)
2017. máj. 6. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!