Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi a különbség a lemezre írás...

Mi a különbség a lemezre írás és a lemezre másolás között?

Figyelt kérdés
Lemezre írás programokkal, lemezre másolás pedig programok nélkül simán a windows-ban pl a dvd-re huzom a fájlokat, szoval oda másolom őket. Mi a kettő között a különbség? Ha valamit lemezre ráakarok tenni, miért kell hozzá külön program? Nem elég ha oda másolom a lemezre?
2017. ápr. 6. 19:05
 1/5 anonim ***** válasza:

A lemezre csak írással kerül rá az adat. Ha a másolás azt takarja hogy bemásolhatod a "virtuális" lemezmeghajtóba a fájlokat, azaz előkészítheted írásra, akkor addig nem kerül a fájl ténylegesen a lemezre amíg el nem végzed az írási folyamatot.

Nem kell hozzá külön program, de régen például nem is volt része az íróprogram a Windows-nak, így csak harmadik féltől származóval lehetett írni.

2017. ápr. 6. 19:18
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem a DVD RAM-ra gondolsz? Az valóban úgy működik, mint egy HDD, másolhatsz rá, és törölhetsz.

A DVD lemezek vagy RW, vagy R...jelzésűek. Arra írni kell programmal. RW-t törölheted is, majd újra írhatsz rá. Az R-en megmarad amit ráírtál. Azért kell program, mert bele kell égetni az információt.

2017. ápr. 6. 21:56
 3/5 A kérdező kommentje:
Ja értem, oké. Régebben csináltam olyat, hogy betettem a dvd-r vagy rw lemezt a gépbe, már nem tudom milyet, és csak ráhuztam a fájlokat és kész. Saját gépemen működött, de ha más gépbe tettem a lemezt, akkor le akartatta formázni azt velem a másik gép.
2017. ápr. 11. 15:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha más gépre vitted át az üres lemezt, nyilván nem is tudott mit beolvasni róla. Nem írtál rá semmi adatot, bemásolva a lemez mappájába a fájlokat csak az írási munkamenetet készíti elő a rendszer.
2017. ápr. 11. 15:03
 5/5 A kérdező kommentje:
de a saját gépemen működött :D
2017. ápr. 11. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!