Miket érdemes átnéznem/nézegetnem utána olvasni ha informatikus akarok lenni?
Igaz még csak 14 éves vagyok de mivel a betegségem mellett nem nagyon lehet majd fizikai munkát csinálnom ezért akarok informatikus lenni és mert szeretem is.
Mik után érdeklődjek?Miket nézzek át?
Nyilván az alapfogalmak, ha azokon még nem vagy túl. Szoftver/hardver/periféria, processzor, RAM, operációs rendszer, merevlemez, stb.
14 évesen már van annyi eszed, hogy megértsd a számrendszereket, bool algebrát, alap algoritmusokat, hálózatokat, stb. Ha tudsz, szerezz be régi (10+ éves) informatika tankönyveket a Mozaik kiadótól: [link]
Olvasd el őket, szerintem ezek nagyon jók, sokszor végigolvastam őket fiatal koromban.
Ez túl tág fogalom. El kell döntened mi az ami érdekel. (Fejlesztész, üzmeltetés? és ezeken belül? )
Érdemes felsőoktatásba menni is majd. Bejutni általában nem nehéz, ott maradni már inkább.
Ha szereted a matekot, akkor az algoritmikus programozást tanuld meg és fejleszd, írj pacman-kivivő algoritmust (ha még nem tanultál programnyelvet, csak szavakkal[ha jobbra coin van, arra megyek; ha jobbra szellem is van, mégsem arra megyek]), prímkereső programot, egy rakat ilyet találsz a neten.
Ha érdekel a design-olás, rajzolás, tanuld meg a photoshop, adobe illustratort-t, ezek jól jöhetnek mindig. ;)
A weblapkészítés alapjait is ajánlom elsajíátítani. (html, css, javascript, php, jquery (ebben a sorrendben)).
Az appkészítés is nagyon jó dolog, de az már bonyolultabb tud lenni, sok nyelvismeretet & keretrendszer ismeretet igényel.
Igazából mindent érdemes kipróbálni és amelyik megtetszik, abba belemélyülni, a szabadidőd nagy részét [ameddig nem megy a szocializálódás terhére] azzal tölteni és kisebb-nagyobb projektekkel fejlődni. Én 10 éves koromtól scratch-eztem, 12 éves koromtól legórobotot programoztam (szintén grafikus nyelven), utána megtanultam a C nyelv alapjait, majd szépen sorba mindent, amit itt leírtam. Most 16 éves vagyok és néha én tartok infóórákat a tanárnő helyett... Hajrá! Nagyon érdekes tud lenni az informatika! 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!