A suli rájött hogy minimum 26 gyerek használja a Wifit-t.
Valahogy kiszivárgott a jelszó.
Valami olyasmit beszélt a osztálytársam (Infótanár gyereke) hogy ha rácsatlakoztam le tudják követni meg valami ilyesmi hogy csak egy felhasználó vagy hogy lehet raja.(Bocsi ha hülyeséget írtam de nem emlékszek pontosan rá.)
Volt már hogy suliba mi állítottuk be a laptopot a tanárnőnek és meg akartam nézni csak nem sikerült, a laptop lassú volt a tanárnő meg túl gyors.
Amit mondott a osztálytársam az igaz? Vagy lehet ilyet?
de készüljetek rá ha "feltöritek" és megunják akkor pár perc alatt megkeresik a termetek aztán repültök a suliból.
2017. márc. 26. 22:29
2/3 anonim válasza:
Több megoldás van. Korlátozhatják a felhasználók számát, MAC alapján engednek be kijelölt gépeket stb.
2017. márc. 26. 22:48
3/3 anonim válasza:
Egy kicsit zavaros amit irtal. Nos lenyegeben igy van...bar nem ertem mit ertesz ' le tudják követni ' alatt ? Legyen az laptop, asztali pc, telefon ezeknek mind egyedi azonositojuk van. (laptop, asztali pc) eseteben meg lehet valtoztatni a mac cimet (de csak segedprogrammal).(cmd->getmac) pl igy nez ki egy mac address (1F-42-12-A6-12-06). A routert a bongeszon keresztul eritek el alapertelmezett ip cim: 192.168.0.1-es. Ezt beirod a bongeszobe ha bejon egy login oldal akkor lehet probalkozni altalaban root + root, admin +admin, administrator + administrator. Vagy csak egy user nevet kell megadni es kesz :D...nem hiszem, h csak egy felhasznalonevvel kellene loginolni....tul egyszeru lenne. Ha ez nem sikerult akkor johet a Kali Linux. Itt elore megirt scriptek vannak eleg reg hasznaltam de ha jol tudom van wifi tores is...csak kell tudni hasznalni. Csak szolok nekem 10 oraba telt feltorni a sajat wifimet, nem erdemes vele foglalkozni. Mondok jobbat...dobjatok ossze egy kis penz kozosen es vegyetek wifit ;). Megkeritek szepen az infotanart, configuralja be es kesz ;). Az egy kerdes, hogy milyen tartalmakat engedelyez :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!