Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hang anyag kivágása zene alól?

Laura9810 kérdése:

Hang anyag kivágása zene alól?

Figyelt kérdés
Lenne egy zene ami alól ki szeretném venni a párbeszédet. (A zene nincs fent sehol párbeszéd nélkül) Hogyan lehetne ezt megoldani?

2017. márc. 26. 12:10
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
hát elméletileg szét lehet választani a hangot és a párbeszédet de hogy melyik programmal azt pontosan nem tudom.
2017. márc. 26. 12:18
 2/6 anonim ***** válasza:
utána kerestem egy kicsit és ezt a kommentet találtam "Abban az esetben tudod elkülöníteni/manipulálni a zenét és az énekhangot, ha azokat külön csatornára rögzítették ("felénekelték" a dalt a zenei alapra) és még nem fésülték össze."Azért próbáld meg pl.:audacityvel hátha.
2017. márc. 26. 12:19
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem lehetséges
2017. márc. 26. 13:01
 4/6 anonim ***** válasza:

Mi lenne az a zene? Miben hangzik el? Lehet hogy célravezetőbb lenne megkeresni a zenét.

Egyébként esetleg van egy "klasszikus" módszer az énekhang/beszéd eltávolítására, de ez csak akkor "működik", ha:

* sztereó hangfelvételről van szó

* a beszélő hangja középre van "pozicionálva" a hangtérben

A módszer lényege az, hogy kivonják egymásból a két hangcsatornát, így a középre pozicionált, ugyanolyan fázisban jelenlevő komponensek eltávolítódnak. Viszont így más, középre pozicionált hangszer - például a lábdob - hangja is eltávolítódhat, illetve maradhatnak "maradékok" a párbeszédből.

Minden jobbacska hangszerkesztő programban - így például az ingyenes Audacityben ( [link] ) is megtalálható (Hatás/Bővítmények 16-17/Vocal remover).

2017. márc. 26. 13:22
 5/6 A kérdező kommentje:
2017. márc. 26. 19:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Ajjaj, gyanítom a Disney nem csinált kis hazánkban ehhez külön zenei CD-t (hacsak valamilyen válogatás-lemezen?) - túl kis piac - Szolnoki Péterék meg nem adták ezt ki külön (vagy legalábbis nem fedeztem fel a diszkográfiájukban: [link] ).

Esetleg - ha karaoke-hez kell - meg lehet próbálni az angol változat felől megközelíteni a kérdést - abból adtak ki betétdal-lemezt:

[link]

az adott szám:

Phil Collins - No Way Out

abból talán még karaoke-változat is van:

https://www.youtube.com/results?search_query=phil+collins+no..

és remélhetőleg alkalmazható rá a magyar dalszöveg (?)

2017. márc. 26. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!